Як пити бальзам?

Як пити бальзам?
Як пити бальзам?

Бальзам - це напій, який готується з лікарських трав, коріння, плодів на спиртових настоях. У наші дні вимоги до бальзаму пред`являються не як до лікувального, а як до харчового продукту.

Відповідно, і готують його фахівці харчової промисловості, а не фармацевти або аптекарі, як багато хто вважає. На даний момент в Росії виробляється близько 60 видів бальзаму. За кордоном напої, які є бальзамами, називаються БІТТЕРИ. А іноді і зовсім їх називають лікерами, тому при покупці слід уважно читати склад і найменування.

Бальзам являє собою напій від темно-коричневого до чорного кольору і має пряний, специфічним, гіркуватим смаком.

Як правильно пити бальзам 

Бальзам - досить міцний алкогольний напій, як правило, містить від 40% до 45% оборотів спирту. Тому зловживати ним не варто. Не рекомендується вживати бальзам більше 100-150 грам в день.

Пити бальзам прийнято в лікерної чарці. Також бальзам часто додають по чайній ложці в чай або каву. Це робить позитивний вплив на тонус організму і підвищує настрій.

Бальзам відмінно допомагає при нежиті, кашлі та застудних захворюваннях. Також пити бальзам добре при перевтомі, слабкості або нудьги, так як він робить на організм стимулюючу дію.



Часто бальзам додають в коктейлі для ароматизації або в інші алкогольні напої (як правило, в горілку). Крім цього, бальзам іноді додають в десерти або використовують як додавання до сигари.

Як пити Ризький бальзам

Ризький бальзам - дуже міцний напій, містить 45 оборотів спирту. Родом він з Латвії, випускається в керамічних пляшках, які захищають напій від перепадів температур і сонячних променів.

Багато хто задається питанням, як правильно пити Ризький бальзам? Так само, як і будь-який інший, ніякої специфіки в його вживанні немає. Можна додавати в каву або чай, в морозиво, пити з горілкою або в чистому вигляді.

Як пити Карельський бальзам

Карельський бальзам порівняно неміцний, містить 40 оборотів спирту, родом з Карелії.

Випускається він у скляних пляшках. Не існує спеціальних правил того, як правильно пити Карельський бальзам. Однак його найчастіше додають в чай або колу. Деяким подобається пити Карельський бальзам, змішуючи його з вишневим соком.

Слід пам`ятати, що бальзам, крім градусів, містить велику кількість активно діючих речовин, передозування яких може привести до дуже неприємних наслідків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!