» » » Як правильно пити текілу?

Як правильно пити текілу?

Як правильно пити текілу?

Текіла відноситься до розряду міцних (38 - 40%) спиртних напоїв. Але не варто вірити поширеним міфам, що це та сама горілка! Текілу виготовляють, як правило, в Мексиці, де росте блакитна агава. З її збродженого соку і отримують цей напій. Навчіться правильно пити текілу! У статті ми розповімо, як можна пити текілу.

Текіла з табаско - на мексиканський манер

Як п`ють текілу в Мексиці? Текілу прийнято пити з невеликих високих вузьких чарок з масивним денцем. Вони називаються "кабальітос". Напій не повинен бути дуже холодним і дуже теплим. Традиційно в Мексиці п`ють текілу, чи не розбавляючи і не закушуючи. Але запити її можуть сумішшю з томатного соку і соку лайма. У сік мексиканці додають крапельку соусу табаско. Цей перцевий соус дуже гострий, тому додавати такий інгредієнт слід обережно. Табаско складається з червоного пекучого перцю, оцту і солі. Справжні мексиканці знають толк в тому, як пити текілу з табаско. Як ще можна пити текілу?

Як пити текілу з лаймом і сіллю

На тильну сторону долоні біля великого пальця насипається невелику кількість солі. В іншій руці у Вас вже приготований напій. Потім Ви швидко злизуєте сіль, перекидає чарку і закушуєте четвертинкою лайма (за відсутності лайма візьміть текілу, сіль, лимон).

Як пити текіла-бум 

Щоб приготувати коктейль текіла-бум - змішайте в чарці 30 мл. текіли і 30 мл. тоніка (можна використовувати інший газований напій). Потім чарку слід накрити рукою або серветкою і струснути, вдаривши об стіл її денцем. Відразу після цього напій спінюється і швидко випивається.

Текіла з корицею, апельсином і цукром

У невеликій ємності змішується цукор з корицею. Апельсин розрізається на півкільця. Часточку апельсина слід обваляти в цукрі і кориці, і Ви отримаєте оригінальну закуску до текіли. Текіла з корицею - зухвале поєднання, текіла з апельсином - блискучий смак!

Текіла Gold - як пити золоту текілу



Текіла Gold набуває свій золотистий відтінок за рахунок додавання карамелі. Дівчата вважають за краще пити золоту текілу, тому що вона має легкий смак і аромат карамелі.

Золоту текілу правильно п`ють в чистому вигляді. Також вона використовується для приготування коктейлів. "Маргарита" - популярний коктейль з текіли, який Вам запропонують у будь-якому барі! Але його можна приготувати й самому.

У традиційному варіанті "Маргарита" містить в собі текілу, апельсиновий лікер і сік лайма. Для класичного варіанту важливо дотримуватися пропорції. Три частини текіли, дві частини апельсинового лікеру і одна частина соку лайма. Можна замінити сік лайма соком інших фруктів або ягід. Звичайно, краще сік вичавити самим, а не купувати готовий.

Коли ми змішали інгредієнти, пора додати лід і збити все в шейкері.

Корисні поради

Нарешті, для любителів текіли і цінителів традицій можуть стати в нагоді такі корисні поради:

  • Забороняється заморожувати текілу! Текілу правильно пити помірно теплої.
  • Ви хочете в перший раз спробувати текілу? Не пийте першу чарку швидко. Відчуйте її смак маленьким ковтком напою.
  • У текілу важливий смак, а не аромат! Не варто довго гріти її в руці.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!