» » » Що таке мескаль?

Що таке мескаль?

Що таке мескаль?

Сьогодні кожен знає, що таке текіла. Але мало кому відомо, що даний алкогольний напій має свого попередника. Йдеться про такий напій, як мескаль. Власне, текіла є найпоширенішою різновидом мескаля. Розглянемо докладніше, що таке мескаль і чим він відрізняється від текіли.

Мескаль - це традиційний алкогольний напій Мексики, який виготовляється з соку блакитної агави. Також Мескаль є маркою, під якою випускаються різні напої, що містять в своєму складі агаву.

Особливістю мескаля є висока міцність - 38 - 43%. Зараз існує безліч видів мескаля, які розрізняються за смаком, кольором і ароматом. В основному мескаль представлений відтінками зеленого кольору, рідше зустрічається блідо-жовтий.

Відмінність мескаля від текіли

  • Перш за все, мескаль має більш яскраво виражений смак і аромат.
  • Цукор в нього під час зброджування агави не додається жодного, виготовляються дані алкогольні напої подвійною перегонкою.
  • Часто при приготуванні мескаля в пляшку поміщають гусеницю, яка є своєрідною закускою. Також з мескалем часто продають і мішечок солі з перетертими гусеницями.

Якщо ви хочете дізнатися про те, з чим можна пити мескаль або текілу, ми рекомендуємо прочитати вам статтю З чим п`ють текілу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!