» » » Коктейль «лонг-айленд»

Коктейль «лонг-айленд»

Коктейль «Лонг-Айленд»
Коктейль «Лонг-Айленд»

Коктейль Лонг-Айленд Айс Ті (Його також називають коротко "Лонг-Айленд") насправді не має в своєму складі чаю. Назва обумовлено історією створення даного коктейлю. Кажуть, що Лонг Айленд був придуманий, коли в США ввели заборону на алкоголь. Щоб бари не потрапили під загрозу закриття, алкогольний коктейль Лонг-Айленд подавали в чайних чашках. На вигляд він дуже схожий на чай через коли в своєму складі. Таким чином, американці робили вигляд, що п`ють звичайний чай, і ФБР не могло зрозуміти, що насправді це алкогольний напій.

Коктейль Лонг-Айленд: склад

Коктейль Лонг-Айленд можна назвати складним в приготуванні, так як він має багато компонентів, які необхідно запам`ятати, щоб навчитися його робити. Крім того, коктейль дуже міцний (28%). До складу коктейлю Лонг-Айленд входять:

  • 20 мл горілки
  • 20 мл срібної текіли
  • 20 мл джина (відмінно підійде Бомбей Сапфір)
  • 20 мл білого рому (можна взяти Бакарді)
  • 20 мл апельсинового лікеру (Куантро або Triple Sec)
  • 80 мл коли
  • 200 гр льоду (в кубиках)
  • часточки лимона


Коктейль Лонг Айленд

Рецепт коктейлю Лонг-Айленд Айс Ті

Звичайно, варіантів приготування коктейлю до нинішнього моменту накопичилося порядна кількість. Для початку розглянемо класичний спосіб приготування Лонг-Айленда. Нам знадобляться трубочки, коктейльна ложечка і високу склянку, бармени його називають (хайболл). На фото коктейлю Лонг-Айленд можна подивитися, як виглядає стакан і сам напій. Тепер прийшов час дізнатися, як зробити Лонг-Айленд Айс Ті.

  1. У Хайболл кладемо дві невеликих часточки лимона.
  2. Потім наповнюємо весь стакан кубиками льоду.
  3. Заллємо в хайболл всі компоненти Лонг Айленда крім коли: горілку, джин, ром, текілу, апельсиновий лікер.
  4. Вичавимо невелику часточку лимона в коктейль.
  5. Наллємо коли до країв склянки і акуратно перемішати всі інгредієнти коктейльної ложечкою.
  6. Прикрасимо Лонг-Айленд тонкої часточкою лимона, помістивши її на край склянки.


Коктейль Лонг Айленд

Розглянемо інші способи приготування і рецепти коктейлю Лонг-Айленд ...

  • Дівчата не встоять перед правильно приготованим Малиновим Лонг-Айленд. Для нього ми додамо в коктейль малинову горілку і ром. Колір зміниться на спокусливо рожевий, а смак залишиться таким же міцним і запаморочливим. Ви скорите серце обраниці, якщо приготуєте їй хороший коктейль Лонг-Айленд або Малиновий Лонг-Айленд.
  • Щоб отримати Електрик Айс Ті, потрібно використовувати Блю Кюрасао і лимонну содову. У світлі нічного клубу блакитний коктейль буде створювати враження напою, електрично зарядженого.
  • Для Майамі Айс Ті беремо журавлинний морс, лимонний сік, текілу і персиковий шнапс. Випивши 2 таких коктейлю можна полетіти не тільки на Майамі. Досить міцний напій п`янить моментально, тому будьте обережні, щоб весело провести час і не мучитися на наступний ранок від головного болю.
  • Для менш знаменитого, але приголомшливо смачного Токіо Айс Ті змішайте в окремому склянці за 20 мл наступних інгредієнтів: горілки, білої текіли, білого рому, Куантро, лимонного фрешу, динного японського лікеру Мідорі і лід. Потім процідіть в келих Коллінз і наповніть келих спрайтом. Динний лікер і спрайт додадуть Лонг-Айленду неповторний смак, а Ви точно не пошкодуєте, що витратили час на його приготування.
  • У Каліфорнійському Айс Ті ми замінимо колу на журавлинний і ананасовий сік, а замість апельсинового лікеру і текіли наллємо амаретто.
  • А замінивши лише колу ананасовим соком, Ви отримаєте екзотичний Гавайський Айс Ті.

Ціна коктейлю Лонг-Айленд і його варіацій в барах можуть бути абсолютно різними, адже вартість страв і напоїв в закладах залежить від їх статусу, від розташування і індивідуальних особливостей. Змішуйте, фантазуйте, доводите майстерність приготування коктейлів до досконалості! Ми з радістю будемо ділитися рецептами знаменитих коктейлів і розкривати їх секрети.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!