» » » Коктейль «куба-лібре»

Коктейль «куба-лібре»

Коктейль «Куба-Лібре»
Коктейль «Куба-Лібре»

Коктейль "Куба Лібре" також називають "Вільна Куба", саме так перекладається його назва з іспанської. Історія коктейлю починається в 1900 році. Згідно історії, в кінці 19 століття на Кубі спалахнула національно-визвольна боротьба проти іспанського ярма з метою отримання незалежності. У той же час йшла війна між Іспанією та США. Америка вирішила скористатися такою ситуацією і підтримала Кубу. І вже в 1898 році Куба була звільнена, а в 1900 році на Кубі з`явилася Coca-Cola. І кілька американських солдатів, які затрималися на Кубі, зайшли в бар в Гавані і змішали ром з колою і лаймовим соком. При цьому вони вимовляли тост "Viva la Cuba libre", що означало "хай живе вільна Куба". Так і з`явився знаменитий тепер по всьому світу коктейль Куба Лібре.

Склад коктейлю Куба Лібре

  • 60 мл рому
  • 120 мл коли
  • сік половинки лайма
  • лід

Рецепт коктейлю Куба Лібре

  1. У високу склянку, який називають "хайболл" засипають багато кубиків льоду.
  2. В цей же стакан з льодом наливають 120 мл коли.
  3. У шейкері змішують 60 мл рому і свіжовичавлений сік лайма. Відмінно підійде для коктейлю Куба Лібре світлий ром марки Bacardi
  4. Суміш з шейкера переливають в хайболл, не перемішуючи.
  5. Край склянки іноді прикрашають часточкою лайма.

Крім цього класичного рецепту Куба Лібре існують і інші способи приготування даного кубинського коктейлю. Куба Лібре готується на основі рому і коли, а варіації коктейлю робили за допомогою зміни сортів рому, різних газованих безалкогольних напоїв. Високий склянку Хайболл іноді замінюють на келих Коллінз. Наприклад, наступний альтернативний варіант - коктейль "Кубинська ракетна криза":

  1. У хайболл засинаєте колотий лід.
  2. Додаєте до нього 60 мл рому Bacardi 151 (цей міцніший ром обов`язковий для приготування Кубинської ракетної кризи.
  3. Далі слід вичавити половинку лайма.
  4. Потім заливаєте все колою.

Клубної версією коктейлю Куба Лібре є коктейль Куба Пентада. Спосіб приготування коктейлю практично не змінюється. Головна умова - колу необхідно наливати навпіл з содовою газованою водою.



Американські бармени можуть приготувати відвідувачеві коктейль за рецептом Куба Лібре, але назвуть його коктейлем "Маленька Брехня".

Коктейль "Світла Куба" як варіація Куба Лібре готується з дієтичної колою. Щоб скуштувати незвичайну Гарячу Кубу Лібре, додайте в коктейль ложечку гострого кубинського соусу. Змішавши червоне іспанське вино з колою, Ви отримаєте коктейль під назвою Ріоха Лібре.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!