» » » Який коктейль найвідоміший?

Який коктейль найвідоміший?

Який коктейль найвідоміший?

Коктейль - хто сьогодні не знає цього слова? Це напій, який утворюється шляхом змішування різних рідин, є безалкогольні коктейлі, а є алкогольні, до складу яких входить хоча б один інгредієнт, що містить спиртний напій, про таких напоях і піде мова, про відомих коктейлях.

Коли був приготований перший коктейль

Хто і коли виготовив перший коктейль достеменно невідомо, але існує ряд версій його виникнення. Найдостовірніша версія говорить про те, що в 1770 році недалеко від міста Нью-Йорк у господаря бару пропав півень, після цього, в якості винагороди за повернення пропажі, господар оголосив, що дозволить одружитися на його дочке- красуні. Минув деякий час і якийсь армійський офіцер повернув господареві півня, правда, той до того часу втратив свій хвіст. Заручини, звичайно ж, відбулася, а дочка господаря працювала в цьому самому барі і від хвилювання початку перемішувати різні напої, які отримали назву «півнячий хвіст» або «cock tail» англійською мовою. 

А який коктейль найвідоміший на сьогоднішній день? Зараз мова піде про десятці найпопулярніших коктейлях.

10 позиція

Коктейль під назвою «Мохіто» він був придуманий в 30-і роки 20-го століття на Кубі. У його склад входить: лайм, білий ром, содова, коричневий цукор і м`ята, лід. На початку трохи товчуть лайм з м`ятою і цукром, додають содову, ром, ну і колотий лід, в кінці.

9 позиція

Цей коктейль носить назву «Піна колада» і винайдений він був у Пуерто-Ріко. Його виготовляють з кокосового лікеру, соку ананаса і світлого рому, він має дуже солодкий смак, але при це пити його дуже приємно.

8 позиція



Назва коктейлю «Космополітен» в 20-і роки 20 століття саме його створили бармени, які працювали на найпрестижніших, в той час, курортах Франції, в самих знаменитих готелях. Він складається з журавлинного соку, а також лимонного, тріпл-сєка і, звичайно ж, горілки. А в список - найпопулярніші коктейлі він потрапив після того, як в серіалі «Секс у великому місті» його зробила таким героїня на ім`я Сара Джессіка Паркер.

7 позиція

Коктейль «Текіла Санрайз». Його компоненти: Гренадіни (сироп граната), сік апельсина і текіла. Коли Гренадіни осідає на дно, виходить ефект сходу сонця.

6 позиція



«Дайкірі» - цей коктейль повинен бути зобов`язаний своєю популярністю Ернесту Хемінгуею. Але, творцем його є Дженнінгс Кокс - гірський інженер Америки. Як-то в дуже жаркий день він вирішив змішати сік лайма і ром, у все це додавши лід кубиками і вийшов цей чудовий напій.

5 позиція

«Маргарита», коктейль дуже простий: сік лимона змішаний з текілою і апельсиновим лікером. Родзинка цього коктейлю в тому, що смак текіли оттеняется цитрусовим смаком інших інгредієнтів.

4 позиція

Коктейль «Мартик драй», невідомо, хто створив його, але з`явився вперше він на початку 20 століття в готелі «Никербокер» міста Нью-Йорк. У ньому змішаний сухий джин і вермут, а також лід.

3 позиція

«Cuba Libre» - це назва просякнуте гаслом 1893 року «Хай живе, вільна Куба!», Тоді офіцер армії Америки змішав кока-колу і ром «Бакарді».

2 позиція

«Викрутка», її батьківщиною стали США, а створена вона за часів «сухого закону», так як сік апельсина кращим чином приховував запах і колір горілки.

1 позиція

Коктейль «Кривава Мері» його автор - Піт Пету, він працював над його складом не один рік. У наші дні до складу входить сік лимона і два соуси «Табаско», «Вустерський». А коли замість горілки додають текілу, то виходить «Bloody Maria».

Тепер ви знаєте все найвідоміші коктейлі світу! Пробуйте і насолоджуйтеся!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!