» » » Коктейль «космополітен»

Коктейль «космополітен»

Коктейль «Космополітен»

Коктейльна складова просто незамінна на будь-якої вечірки. Ці напої не тільки прикрасять ваш вечір, але і створять правильний настрій.

Різноманітність і багатогранність коктейлів роблять їх доречними на будь-якому заході. Також існують рецепти, які пройшли перевірку часом і стали справжньою класикою. Один з таких напоїв - коктейль «Космополітен». Рецепт його буде розглянуто в даній статті.

Як часто трапляється з вдалими винаходами, які набули широкої популярності, авторство цього коктейлю досі є спірним.

Як був створений коктейль «Космополітен»

Ось кілька основних історій його появи на світло:

  1. Поширена версія, по якій коктейль винайшла жінка-бармен одного з флоридских барів Шеріл Кук. Спостерігаючи за клієнтами, вона помітила, що багато хто замовляє мартіні просто для того, щоб покрасуватися з витонченим бокалом в руці. І вона вирішила зробити більш "дієвий" коктейль, який би подавався в мартінніцах. У «Космополітене» від Шеріл змішані горілка Absolut Citron, лікер тріпл-сек, сироп лайма і трохи журавлини, яка надає напою гарний відтінок і цікавий смак. Сучасна версія коктейлю дещо інша, але зміст той самий.
  2. За іншою версією, фігурою, яка брала участь у створенні напою є Тобі Чеччіні. Хтось каже, що він видозмінив рецепт Шеріл Кук, хтось - що йому належить безперечна авторство. У будь-якому випадку, за рецептом Тобі, для приготування напою необхідні горілка, апельсиновий лікер Куантро, журавлина і не сироп лайма, а його сік. Багато любителів клубного життя знаходять цей варіант більш удосконаленим.
  3. Є думка, що коктейль був винайдений ще в 70-і роки, користувався величезною популярністю в гей-клубах, а власне автор так і залишився невідомим.
  4. Також за деякими даними, коктейль був створений і розрекламований для просування горілки Absolut Citron, що володіє специфічним лимонним смаком.


Як би там не було, до певного часу «Космополітен» жив своїм «спокійною» життям, поки не став улюбленим напоєм героїнь з серіалу «Секс у великому місті». Відомий і роль Мадонни в просуванні цієї гастрономічної втіхи - будучи випадково відображеною з коктейлем в руці на черговий премії вручення «Греммі», вона, сама того не підозрюючи, прирекла його на всесвітню популярність - на кожного підпису до фотографії згадувалося його назву.

рецепт коктейлю

Давайте тепер подивимося сучасний рецепт коктейлю «Космополітен»:

Вам буде потрібно:

  • 40 мл звичайної / цитрусової горілки.
  • 15 мл апельсинового лікеру Куантро (Cointreau).
  • 25-30 мл журавлинного соку.
  • Сік лайма за смаком.
  • Часточка лайма для прикраси.

Перераховані інгредієнти наливаємо в шейкер, додаємо колотий лід. Щільно закриваємо і ретельно змішуємо. Переливаємо отриманий напій в мартінніцах, прикрашаємо часточкою лайма і ваш коктейль «Космополітен» готовий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!