» » » З чим п'ють текілу?

З чим п'ють текілу?

З чим п`ють текілу?

Текіла - традиційний мексиканський напій, давно завоював популярність у всьому світі. Його вживання перетворилося з самий справжній ритуал. Про те, як слід пити текілу, знають і ніколи не пробували цей напій, і найзатятіші непитущі. А ось з чим п`ють текілу, відомо далеко не кожному. Так які ж способи вживання текіли?

Історія походження напою

Не вірте тим, хто стверджує, що винахід текіли - заслуга виключно конкістадорів (іспанських завойовників Америки). Насправді корінне населення Мексики - індіанці - з давніх часів вживали перебродивший сік агави, званий кульці. Фортеця його була приблизно, як у пива.

Конкістадори, які звикли до міцніших напоїв, за допомогою перегінних апаратів почали робити з різних видів цієї рослини мескаль. Потім методом проб і помилок прийшли до висновку, що найбільш цікавим виходить напій з блакитної агави (Ag ve tequil na), що виростає в околицях міста Текіла. Рецепт удосконалювався протягом півтора століття, і остаточно склався до початку XIX ст.

Зараз існує чотири види текіли: срібна, золота, витримана, сверхвидержанная.

як пити

Звичайно, насипавши на руку сіль, і капнув лимонного соку. Злизують суміш з руки, випивають текілу з кабальітос (високих вузьких чарок), і закушують шматочком лайма (або лимона).

Але це, так би мовити, класика жанру. Способів вживання напою набагато більше. З текілою добре поєднуються деякі напої. Чим запивають текілу?

У Мексиці прийнято запивати сангрітой - сумішшю з свіжих соків: томатного, апельсинового і лайма (в пропорції 2: 1: 1/2), і перцю чилі.



Текілу використовують і для приготування коктейлів:

  • Найпростіший - «текіла-бум» - вийде, якщо додати спрайт (або інший газований напій). Стакан накривається, струшується, і спінити рідина випивається залпом.
  • Коктейль «Текіла санрайз» складається з текіли, гренадіна (сиропу з граната або чорної смородини) і апельсинового соку. Колірна гамма напою дійсно нагадує сонячний схід.
  • Для приготування «Маргарити» з`єднують текілу, сік лайма, цитрусовий лікер і лід.

Крім того, текілу можна додавати для аромату в каву або чай.

А чим закушувати

Часто виникає питання: чим закушувати текілу? Слово «закуска» стосовно до текіли недоречно. Текіла вживається виключно як аперитив (перед їдою) і дижестива (після їжі). Закушує лаймом. Золоту текілу можна закусити апельсином, посипати корицею.

Однак, напій цей все-таки міцний, тому після нього, звичайно ж, варто поїсти. Чудово підійдуть страви мексиканської кухні: буріто (м`ясо і овочі, загорнуті коржем), гуакамоле (пюре з авокадо з приправами і цибулею). Добре поєднуються з цим напоєм креветки в соусі з додаванням текіли і равіолі з начинкою з козячого сиру.

У домашніх умовах можна приготувати салат з креветок, печериць і ананаса з перцем і травами.

Таким чином, існує досить багато варіантів вживання текіли. Спробуйте цей напій в різних поєднаннях і виберете для себе найбільш підходящий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!