» » » Як пити лікер куантро і інші?

Як пити лікер куантро і інші?

Як пити лікер Куантро та інші?

Лікер давним-давно визнали одним з найпопулярніших алкогольних напоїв. Спочатку лікер почали виробляти в монастирях, а ще лікарі використовували його в лікувальних цілях. На сьогоднішній день існує безліч різних сортів і видів лікеру.

У наш час прийнято подавати лікер після обіду для чаю або кави. Для цього призначена спеціальна чарка для лікеру на довгій ніжці. Лікер п`ють залпом.

Як пити різні види лікеру

лікер Куантро

Апельсиновий лікер Куантро - найвідоміший французький лікер, його роблять з гірких і солодких апельсинів за ексклюзивним рецептом вже 150 років. Лікер має найтонший смак і аромат квітів, в той же час він досить міцний (40%). Куантро чистого янтарного кольору до тих пір, поки його не налили в келих. А як тільки його наливають в келих і додають лід, він змінює відтінок і стає опаловим. Це пояснюється наявністю в лікері ефірних масел.

У лікері Куантро збалансовані 2 смаку - гіркий і солодкий, для цього використовують кірки 2 сортів апельсинів, які відбирають дуже ретельно. Тому смак Куантро різні знавці оцінюють по-різному: він і м`який, і міцний, освіжає і обпікає одночасно. А чуттєвий екзотичний аромат фруктів і квітів нікого не залишить байдужим. Як пити Куантро, дізнаємося далі.



Правильно пити Куантро з льодом в чистому вигляді. Але часто його використовують в складі коктейлів, а також в різноманітних кулінарних рецептах. Найпопулярніший коктейль з Куантро - Маргарита. Спочатку підготуємо келих, край його потрібно змастити соком лайма, перевернути в тарілку з сіллю і охолодити. У шейкер покласти 1/3 льоду, додати 50 мл. текіли, 30 мл. лікеру Куантро, 20 мл. соку лайма, все перемішати. Процідити і влити в келих. Прикрашають зазвичай шматочком лайма.

лікер Морелло

Морелло - італійський лікер темно-коричневого кольору зі смаком вишневих кісточок фортецею 28%. З чим пити лікер Морелло? Його навіть можна додавати у випічку. Так само, як і всі лікери, цей лікер п`ють в складі коктейлів, з чаєм або кавою. І, звичайно, з льодом в чистому вигляді.

Фруктові і ягідні лікери



Дуже популярні для приготування коктейлів фруктові лікери. Їх п`ють і в чистому вигляді, але все ж змішувати набагато смачніше.

Полуничні лікери безперечно кращі. Один з них «Хихи», його ще називають КсюКсю. Ксю Ксю лікер п`ють з шампанським, змішують з соком лайма, додають в каву. З чим пити полуничний лікер, кожен може придумати сам, бо приємний гірко-солодкий смак лікеру дає політ фантазії.

Лікери з ягід мають незвичайний смак, а аромат просто незабутній. Безперечно, вони ще й дуже корисні. Морошковим лікери найпопулярніші серед ягідних. Всі знають, що морошка - це набір вітамінів і безлічі корисних речовин. Дивно, але смак і аромат ягід зберігається при виготовленні лікеру. Пити морошковий лікер прийнято в коктейлях. Рідше його вживають в чистому вигляді.

Банановий лікер - найкраща основа для самих різних коктейлів. Він прозоро-жовтого кольору з легким запахом банана. Фортеця його близько 25%. У складі бананового лікеру є виноградний бренді, але лише той, який має нейтральний смак і найменшу витримку. У ньому наполягають банани і додаткові трави.

Популярний голландський банановий лікер марки Hous of Lucas Bols. Називається він Pisand Ambon, його виробляють в Малайзії за старовинним рецептом. Він зеленого кольору, а в складі додатково є й екзотичні фрукти. Існує безліч варіантів того, з чим пити банановий лікер, предпочненіе віддають змішуванню в коктейлях, але вживають його і просто з колотим льодом.

Екзотичний африканський лікер «Амарула» виготовляють з плодів африканського дерева марула і витримують в дубових французьких бочках. Має свіжий солодкий смак. Він популярний серед жінок і чоловіків, тому що є ще й афродизіаком. Лікер «Амарула» краще пити в чистому вигляді, подають його з льодом в лікерних чарочка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!