Як пити джин?

Як пити джин?

Назва напою походить з французької мови, genievre - це ялівець. У 16 столітті джин винайшов голландський професор медицини Франціскус Сільвіуса. А в давні часи на спирту наполягали листя ялівцю і використовували в лікувальних цілях.

Джин - єдиний жіночий напій з усіх міцних алкогольних напоїв. Спочатку його не пили в розбавленому вигляді. З того моменту, як джин стали розбавляти і застосовувати в коктейлях, він став популярним серед жінок.

Джин - міцний спиртний напій, виробляють його з зерна, для смаку додають ягоди ялівцю, коріандр, а також різні трави, коріння рослин і прянощі. Фортеця джина може бути різною від 34 до 47%.

Нерозбавлений справжній джин створює в роті відчуття прохолоди, це холод грає в порівнянні з пекучим дією алкоголю.

Не багатьом людям подобається вживати цей напій в чистому вигляді. Він все таки призначений більше для використання в коктейлях. Джин - неповторний компонент коктейлю з приємним запахом і неповторним смаком.



Як пити джин в коктейлі? Джин п`ють з різними соками з фруктів, колою або іншими напоями. Необхідно пам`ятати, що джин має своїх незамінних «колег», які в поєднанні з ним дають кращий смак. Це різноманітні вермути, плоди оливи, лимона, тонік і навіть маринований лук.

Найпопулярніший коктейль з джином: джин-тонік. Як пити джин з тоніком знають якщо не всі, то принаймні більшість людей, що вживають спиртне. Придумали цей коктейль британські солдати на війні в Індії, тому що за допомогою цього напою боролися з малярією, яка часто зустрічалася в той час в Індії. А ще напій відмінно тамував спрагу.

Обов`язково запам`ятайте кілька правил для вдалого приготування джина-тоніка:

  • джин повинен бути тільки високої якості
  • пляшку тоніка відкривайте безпосередньо перед приготування коктейлю
  • лимон повинен бути свіжим
  • лід тільки з мінеральної негазованої води, тільки тоді, станувши, рідина не буде каламутною
  • правильно пити джин-тонік з прямих високих келихів з товстим дном


Тепер приготуємо безпосередньо коктейль: заповніть келих на 1/3 льодом, влийте 100 г джина, кілька разів перемішайте лід з джином, щоб звільнився аромат ялівцю, потім додайте 200 г тоніка, прикрасьте лимоном.

Як правильно пити джин в інших коктейлях? Ось кілька прикладів.

Популярний коктейль Мартіні - Драй. Беруть 150 г джина, 50 г сухого білого вермуту, перемішують компоненти в склянці для змішування, виливають в коктейльну чарку, додають шматочок лимонної цедри і прикрашають оливкою.

Ще один популярний коктейль «Біла леді». Ніхто не може відповісти на питання, в чию честь названо напій, але готують його у всіх барах Нью-Йорка і Парижа. Отже візьмемо 50 г джину, 50 г лікеру «Куантро», 50 г соку лимона, бажано свіжовичавленого, яєчного жовтка, лід. У шейкер покласти лід так, щоб він був заповнений на чверть, потім влити всі компоненти, ретельно Струсніть, процідити. Переважно подавати без прикрас.

«Рожева леді», красиве ім`я, прекрасний колір і смак. Готується так: 50 г джину, 50 г бренді «Кальвадос», 50 г свіжовичавленого соку лайма, яєчного білка, 5 г сиропу «Гренадін». У шейкер покласти лід, заповнивши його до половини, додати компоненти і струсити. Процідити і вилити в стакан для коктейлів, край якого можна посипати цукром, а прикрасимо лаймом і вишнею.

«Куруза» - цей коктейлназван в честь видатного тенора Енріко Коруз. Приготувати нескладно: візьмемо 100г джина, 50 г сухого вермуту, 25 г зеленого лікеру «Крем де Мент», лід. У змішувальний стакан покладемо кілька кубиків льоду, спочатку вольем джин, потім інші компоненти, добре перемішати, процідити. Подають цей коктейль без прикрас в келих для коктейлів.

Бажаю удачі в приготуванні!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!