Як пити самбуку?

Як пити самбуку?
Як пити самбуку?

Самбука - лікер, який прийшов до нас з Італії. Він відноситься до міцних алкогольних напоїв. Проводять самбуку з зірчастого анісу, пшеничного спирту і цукру, набору ароматичних трав, витяжок з ягід бузини. Італійці - справжні знавці в тому, як пити самбуку. Але в Росії цей лікер теж давно користується попитом. У будь-якому нашому барі відвідувачів навчать правильно пити самбуку.

Для багатьох не секрет, що самбуку п`ють, підпалюючи. Але крім такого факту, є й інші важливі деталі, про які не можна забувати. Нагадуємо, пити самбуку, поки вона горить, ні в якому разі не можна! Інакше можуть постраждати обличчя і волосся людини.

Популярний спосіб пити самбуку

Він носить назву "Sambuca con mosca". У перекладі з італійської це означає "Самбука з мухами".

Чому з мухами? Не турбуйтеся, просто в самбуку кладуть три кавових зернятка, які, мабуть, чимось нагадують мух. Отже, рецепт самбуки:

alt

  1. Самбуку наливають в келих для коньяку, це і зручно, і так традиційно прийнято. Нехай це буде 20-30 мл. лікеру. Не дивуйтеся, що так мало, адже самбука повинна встигнути прогрітися.
  2. Потім до Самбуці додаються ці три кавових зернятка. До речі, ці зерна уособлюють щастя, здоров`я і добробут.
  3. Приготуйте заздалегідь серветку, через яку проткніть соломинку так, щоб її короткий зігнутий кінець дивився вгору. Покладіть серветку з соломинкою на блюдце. На фото можна подивитися, як це робити, і як пити самбуку.
  4. Коньячний келих ставиться на низький стакан з широким денцем, його ще називають "old fashion".
  5. Після цього самбука підпалюється, а келих з нею необхідно покриття секунд 30, взявши його за ніжку. Тим самим Ви забезпечите келих від перегріву, і він не лопне.
  6. Потім самбука швидко переливається в склянку old fashion.
  7. Бокал, де була самбука, перевертається на блюдце з серветкою і соломинкою. Необхідно швидко втягнути в себе з соломинки ароматні пари лікеру і залпом випити самбуку.
  8. Закусити слід кавовими зернятками, розжувавши їх.


Весь цей процес і те, як пити самбуку, дивіться на відео з нашого сайту.

Як пити самбуку будинку

Щоб правильно пити самбуку в чистому вигляді, Ви повинні її дуже сильно охолодити, тому що напій дуже міцний. Таким способом пити лікер можна як дижестива, тобто після їжі для кращого перетравлення їжі.



Вам приємний смак самбуки, але в невеликій кількості? Додайте пару чайних ложечок самбуки в чорну каву замість цукру. Таке прекрасне поєднання зачарує Вас смаком і ароматом.

Пити самбуку можна простіше. Налийте лікер в стопку, підпаліть її. А коли самбука перестане горіти, слід випити її, поки вона не охолола.

Якщо у Вас вдома є молоко, то самбуку можна запивати холодним молоком. Досить незвичайне поєднання, чому б і не спробувати?

Багато людей не люблять солодощі в алкоголі, а смак анісу їх приваблює. Їм слід пити самбуку з декількома кубиками льоду. Не турбуйтеся, якщо лікер помутнел, так і повинно бути. Крім того, самбука трохи змінить свій смак.

Деякі італійці наповнюють склянку колотим льодом, наливають в нього самбуку і потягують через соломинку цей чудовий напій цілий вечір. Подавати його можна з часточкою лимона або апельсина.

Якщо Ви давно нічого не їли, то не радимо Вам вживати самбуку. Міцний алкогольний напій може нашкодити шлунку. Та й сп`яніння настане дуже швидко, що завадить Вам веселитися цілий вечір.

Самбука розігріває організм, тому не сидите на протязі, щоб не застудитися. Інакше вранці буде не легке похмілля, а неприємне відчуття, що ви захворієте. А якщо самбуку пити правильно, то вона усуває кашель і саму застуду, піднімає потенцію і підвищує імунітет. Так стверджують італійці, шанувальники свого напою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!