» » » Коктейль «хіросіма»

Коктейль «хіросіма»

Коктейль «Хіросіма»
Коктейль «Хіросіма»

Ядерний коктейль Хіросіма з`явився після створення коктейлю Б-52. Коктейль Б-52 придумали в США, але незабаром він завоював популярність і в Радянському Союзі. Після такої шаленої слави американського коктейлю, радянські бармени придумали інше поєднання шарів лікарів, замінивши кавовий лікер Калуа на Самбуку. Якраз в цей час популярністю користувалася і самбука. Одержаний коктейль був названий Хіросіма. Таку назву навіяв сам листковий напій. Він нагадував образи ядерного гриба з фотографій і зйомок трагічних подій в Хіросімі в серпні 1945. Щоб побачити схожість напою з ядерним вибухом, подивіться коктейль Хіросіма на фото.

Коктейль Хіросіма: склад

  • 20 мл Самбука Молінарі (цей анісовий лікер повинен бути тільки світлим).
  • 20 мл вершкового лікеру Бейліс.
  • 15 мл Абсента.
  • 2-3 краплі гранатового сиропу Гренадін.

Приготувавши перед собою всі компоненти коктейлю Хіросіма, ми повинні підготувати довгасту подовжену чарку і коктейльну ложечку для чіткого створення шарів напою. Замість ложечки будинку можна використовувати ніж.

 Коктейль Хіросіма: рецепт

  1. У спеціальну чарку акуратно наливаємо 20 мл самбуки, не зачіпаючи стінки чарки вгорі.
  2. Притуляємо ніж або коктейльну ложку до стінки чарки вище самбуки. По ній повільно пускаємо 20 мл лікеру Бейліс. Таким чином, цей лікер рівно ляже на перший шар, і внаслідок різної щільності шарів, вони не перемішуються.
  3. Таким же способом за допомогою ложки або ножа створюємо третій шар коктейлю Хіросіма за допомогою 15 мл Абсента.
  4. Після появи трьох рівних шарів додаємо зверху 2-3 краплі сиропу Гренадін. Вони дуже красиво пробивають шари, осідають і тягнуть за собою лікери так, що утворюється страхітливе подобу ядерного вибуху.

Як готувати коктейль Хіросіма



Коктейль Хіросіма готовий. Якщо не зовсім зрозуміло, як створювати шари за допомогою коктейльної ложечки, можна подивитися відео приготування коктейлю Хіросіма. Перший раз самому готувати коктейль з шарами непросто, тому не переживайте, якщо у Вас не вийшло. Бармени спеціально навчаються своїй майстерності. Всі навички прийдуть з досвідом. У Вас обов`язково вийде.

Пити коктейль Хіросіма можна двома способами. Людина може випити залпом готовий напій. А може підпалити верхній шар абсенту, нагріти його секунд 20. Потім помістити повністю соломинку всередину коктейлю Хіросіма і швидко випити напій, що горить від низу до верху. Швидкість тут важлива для того, щоб соломинка не встигла оплавитися, поки Ви п`єте даний коктейль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!