» » » Як зробити горілку?

Як зробити горілку?

Як зробити горілку?

Горілка є традиційним російським напоєм до будь-якого застілля. З давнину наші предки готували її на Русі самостійно. При цьому вона була якісна і від неї нічого не боліло.

Більшість людей нашої країни вже давно можуть самостійно, з етилового спирту, виготовити горілку. Цей рецепт не дуже складний, а ось продукт іноді перевершує заводські аналоги. Тому давайте розглянемо, як в домашніх умовах зробити горілку. У цій статті ми розповімо вам про пропорції і правилах її виготовлення.



На даний час в Росії повністю виключена відповідальність за виробництво горілки для особистих потреб, а також самогоноваріння. Якщо Ви маєте доступ до якісного медичного (етиловому) спирту, тоді для вас не складе труднощів приготувати на нашу рецептом горілку.

Процес приготування

  • Вода. У народних рецептах при виготовленні горілки використовують ключову (джерельну) воду, яка, безпосередньо, відповідає за смак продукту. Як зробити горілку смачною жителям міст, які не мають доступу до джерел? Найпростіше - це використовувати бутілізірованной воду, яку легко купити в звичайному магазині.
  • Знайте, що для горілки абсолютно не підходить дистильована і кип`ячена вода, так як вона не дуже добре розчиняє спирт і вже не має частини корисних речовин, втрачених при обробці. При купівлі води, слід звернути увагу на кількість солей містяться в ній, це зазвичай вказано на етикетці. Також зверніть увагу на жорсткість і прозорість води, пам`ятайте, що вода м`якше, тим краще вийде готовий продукт.
  • Спирт. Можна використовувати або етиловий, або медичний. Різниця між ними не велика, а саме медичний спирт виготовляється з етилового, і має в своєму змісті воду і інші молекулярні частинки, що відрізняють його від чистого етилового спирту. Для виготовлення горілки однаково підходять обидва спирту, так як різниця між ними зовсім не суттєва. За допомогою ареометра вам необхідно виміряти фортеця використовуваного спирту, і її запам`ятати, для подальшого співвідношення пропорцій.
  • Складові. Крім спирту і води ще використовується глюкоза. Її готують, розчинивши в одному літрі води кілограм цукру. Далі цей склад кип`ятять, а з`являється піну знімають. Готовність сиропу визначається відсутністю піни.
  • Залежно від ваших уподобань і смаків, в горілку можна при бажанні додати різні інгредієнти, такі як мед, сік апельсина, лимон, перчик або лимонну кислоту.
  • Змішування. Після підготовки всіх інгредієнтів переходимо безпосередньо до змішування. Якщо ви не знаєте, як зробити горілку 40 °, то секрет простий. Вам потрібно буде змішати 130,8 мл води з 100мл спирту міцністю 90 °. У пропорції це становить 1 / 1,3 (спирт / вода). Саме 40 ° фортеця найбільш добре розчиняє молекули всіх інгредієнтів входять до складу продукту.
  • Переходимо до змішування. У підготовлений посуд виливаємо воду, кількість якої заздалегідь розраховане, після, на ваш смак, додається глюкоза і бажані вами добавки, далі йде спирт, також заздалегідь відміряний. Після, все ретельно перемішується або збовтувати.
  • Пам`ятайте, що при розведенні правильно спирт додавати в воду, а не як не навпаки, інакше він стає білого кольору і не придатний для подальшого використання.
  • Фільтрація. Важливим є питання про те, як зробити домашню горілку чистої, не маючи під рукою спеціалізованих приладів. Зробити фільтрацію в домашніх умовах дуже просто, для цього потрібно li кілька таблеток активованого вугілля в отриманий розчин. Інтенсивно збовтати і дати настоятися горілці при кімнатній температурі 2-3 години. Потім необхідно процідити отриманий напій через марлю, згорнуту в кілька разів, або щільну тканину. Тепер ваша горілка практично готова, залишається заповнити їй пляшки і щільно їх закрити. Закриті пляшки не дають спирту окислиться і виділити оцтову кислоту.


Як бачите виготовлення горілки в домашніх умовах не такий вже і складний процес. Термін придатності для даної продукції практично не обмежений. Наполігши горілку на протязі 2-3 днів, ви досягнете більш кращого смаку напою. Спробувавши одного разу використовувати вдома цей рецепт, ви зрозумієте, як зробити горілку зі спирту високої якості в домашніх умовах. Швидше за все, результат вас дуже здивує, адже смак і якість даного напою ні трохи не гірше магазинних.

Як зробити горілку м`якше

Давайте спробуємо з вами розібрати один з варіантів того, як зробити горілку м`якше за допомогою картоплі. Спробувавши цей рецепт, ви оціните гідність отриманого багатогранного смаку. Щоб додати горілці м`якості, доведеться неабияк постаратися. Візьмемо один кілограм картоплі, очищаємо і нарізаємо, як на картопляне пюре. Води додаємо на кілограм картоплі - 20 літрів, туди ж додаємо житньої соломи 50 грам і житнього борошна 1 кілограм. В даний склад додаємо нашу горілку, і даємо настоятися 2-4 години. Коли ви побачите появи мутного осаду на дні, в цей же розчин додаєте трохи води. Температура води, що повинна бути не менше 50 ° за Цельсієм. Потім ретельно все перемішуємо і зливаємо, також через щільну тканину.

Коли ви приступите до другого зливання даної рідини, слід додати в неї попередній слив і перемішати. Потім ставимо цю рідину, в темне місце і даємо їй, наполягатимуть і заграти. Після здійснюємо перегін горілки на спеціальному апараті кілька разів. В результаті у вас вийде дуже м`яка, двадцятиградусний водиця, здатна прикрасити будь-яке застілля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!