» » » Як приготувати спирт?

Як приготувати спирт?

Як приготувати спирт?

Приготувати багато алкогольні напої можна в домашніх умовах. Для цього потрібно знати технологію їх виготовлення (рецепт) і мати під рукою всі необхідні інгредієнти. Нижче будуть приведені рецепти приготування спирту і напоїв на його основі в домашніх умовах.

Як приготувати харчовий спирт (етиловий)

Приготований харчової 40% спирт можна використовувати практично для будь-якого алкогольного напою. Щоб виготовити його самостійно, потрібно взяти будь-який продукт, що містить в собі крохмаль (вуглевод) - кукурудзу, картоплю, пшеницю і т.п. Цей вуглевод необхідно піддати процесу оцукрювання, в якому бере участь солод (останній отримують з пророслого жита, ячменю, пшениці). Далі розповімо, як приготувати спирт поетапно:

  1. Видобуток крохмалю - процес досить простий. Для цього потрібно взяти сировину (картопля і ін.), Подрібнити його, залити водою в пропорції приблизно 1: 1 і проварити від 2 до 3 годин до отримання тягучою рідини, яку потім потрібно процідити.
  2. Змішати охолоджений до 55-60 ° С крохмальний «клейстер» з попередньо подрібненим солодом (пророщеним подрібненим зерном). Потім слід десь протягом години підтримувати цю температуру в суміші (можна злегка розігрівати або просто укутати ємність у щось тепле).
  3. Після цього дати суміші охолонути до кімнатної температури (не нижче 15 ° С), додати живі дріжджі і залишити бродити на 3 дні.
  4. Після того, як суміш перебродила, її потрібно перегнати. Для цього знадобиться колона ректифікації ( «самогонний апарат»).
  5. Після перегонки отриманий спирт необхідно очистити. Причому всіма улюблену першу порцію ( "первак") краще не вживати, так як в ній міститься дуже багато сивушних масел та інших шкідливих сполук. Очистити спирт можна за допомогою вугільного або будь-якого іншого фільтра.

Такий поширений алкогольний напій як горілка дуже просто приготувати зі спирту, отриманого шляхом перегонки.

Приготування алкогольних напоїв з харчового спирту

Для цього достатньо просто розбавити спирт питною водою. Для цих цілей не підійде вода з крана, краще взяти очищену або бутильовану воду.



Причому є одна невелика хитрість - щоб горілка не вийшла каламутною, краще за все не воду додавати в спирт, а навпаки - спирт заливати в ємність з водою. Тут стануть в нагоді елементарні знання хімії. Щоб отримати горілку 40% фортеці, потрібно розбавити спирт певною кількістю води, розрахованим по пропорції. Більш точні відомості про правила розведення спирту є в нашій статті - Як розвести спирт.

А ось приготувати вдома зі спирту коньяк, як це роблять французи, навряд чи вдасться, але схожий напій зробити цілком реально. Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 літри харчового спирту (40%);
  • Кора дуба - її можна купити в аптеці або на ринку - 5 столових ложок;
  • Палений цукор - пара чайних ложок;
  • Мускатний горіх - половина чайної ложечки.

Порада

В ідеалі, для приготування цього алкогольного напою найкраще взяти винний спирт, адже саме з нього і проводиться справжній коньяк.

Процес приготування

  • Потрібно взяти емальовану або скляний посуд об`ємом 4 літри, залити в неї спирт.
  • Додати розігрітий на вогні цукор (він повинен придбати коричнево-жовтий відтінок - карамелізуватися), розмішати.
  • У суміш засипати кору дуба і мускатний горіх.
  • Для особливого аромату можна додати також щіпку ваніліну.
  • Коли всі інгредієнти зібрані разом, посуд потрібно закрити кришкою і наполягати.
  • Стояти майбутній коньяк повинен не менше місяця в темному місці, періодично його потрібно помішувати.
  • Через зазначений час напій потрібно процідити і після цього його можна вживати.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!