» » » Чим корисна калина?

Чим корисна калина?

Чим корисна калина?

Калину люблять багато, адже цю ягоду можна додати в величезна кількість страв. Однак мало хто знає, чим корисна калина і при яких захворюваннях її можна вживати. Нижче можна буде дізнатися про корисні властивості цієї ягоди.

Чим може бути корисна калина?

Калина відома своїми корисними властивостями з давніх часів. Ягоди поліпшують роботу серця, діють на організм общеукрепляюще, також вони славляться своїм в`язким і сечогінну дію. Крім того, калину часто використовували як кровоспинний і ранозагоювальний засіб. Товчені ягоди або кору прикладали до ран.

Мало хто знає, але корисні речовини містяться не тільки в плодах калини, а й в її корі. Серед них можна відзначити:

  • вітамін К;
  • дубильні, гіркі й смолисті речовини;
  • органічні кислоти;
  • вітамін С.

Кору можна використовувати для приготування цілющих відварів. Вони добре справляються з виразковою хворобою, маткові кровотечі. Також відвар з кори калини допомагає при безсонні, лихоманці, застуді, геморої, носовій кровотечі, ревматизмі.

Калина відмінно справляється з мастопатією: потрібно регулярно робити компреси з пюре з цієї ягоди. Вузли швидко розсмоктуються, і вдається уникнути виникнення ускладнень.



Вчені провели дослідження і встановили, що калина має властивість діяти на організм заспокійливо, тому ця ягода може вилікувати неврози. Також вдалося встановити, що в плодах калини великий вміст біологічних речовин, тому вони благотворно впливають на судинну систему. Включивши в свій раціон калину, можна відрегулювати артеріальний тиск.

Допоможе калина і при астмі. Ягода запобігає нападам і скорочує їх тривалість.

Соком калини можна вилікувати вугри та прищі - потрібно регулярно протирати їм особа. Незабаром воно стане помітно чистіше, покращиться колір обличчя.

Завдяки високому вмісту в ягоді вітамінів А, С, Е і біофлавоноїдів вона добре справляється з вірусами. Ось чому потрібно мати в запасі варення з калини на випадок грипу або застуди. Кілька рецептів варення ви знайдете в нашій статті - Як приготувати калину.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!