» » » Чим корисна лохина?

Чим корисна лохина?

Чим корисна лохина?

Лохина - смачна ягода і безцінне джерело великої кількості вітамінів. Часто лохину плутають з чорницею: різниця між ними насправді невелика, особливо в корисних властивостях. Ягоди лохини більший і світліше, ніж у чорниці, а під час зростання вона практично стелиться по землі.

Корисні властивості лохини

Лохина - ягода з сечогінними, жовчогінними і протицингового властивостями. Крім цього, лохина допомагає знімати запалення, бореться з мікробами, нормалізує серцевий тонус і є відмінним противосклеротическим засобом.

Лохина майже повністю (на 90%) складається з води. Решта 10% її складу - це вітаміни, органічні кислоти, мінеральні солі, цукор, дубильні речовини, пектини і клітковина. Сік з лохини вважається одним з найбільш багатих на вітаміни, він володіє величезною кількістю антиоксидантних властивостей. Йому поступаються навіть виноградний, яблучний і гранатовий соки.

Ще сік з ягід лохини - це відмінне допоміжний засіб для тих, хто мріє схуднути і сидить на дієтах. Одного склянки соку досить, щоб забезпечити людину нормою вітамінів на весь день - до того ж лохина сприяє більш швидкому розщепленню жирів в організмі. Калорійність лохини дуже низька: у 100 грамах ягід міститься всього 37 ккал.

Про те, чим корисні інші ягоди, розповість вам розділ ягоди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!