» » » Чим корисна суниця?

Чим корисна суниця?

Чим корисна суниця?

Універсальне за своїми лікувальними властивостями і корисними якостями для людського організму рослина суниця, використовується в народній медицині без відходів: ягоди, квіти, листя, кореневища. Чим корисна суниця наші прабабусі добре знали і використовували цю рослину для лікування безлічі різних захворювань

Дикоросла суниця є однією з кращих цілющих ягід, потенціал якої полягає в пробудженні апетиту, поліпшення травлення, відмінному вгамування спраги.

Всім, кому прописано дієтичне харчування буде дуже до речі суниця. Корисні властивості її ягоди багатьма поколіннями застосовувалися для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, гастритів, каменів в нирках і авітамінозах. 

Настій, приготований з ягід і листя суниці, рекомендується при захворюваннях печінки, жовтяниці, рахіті, занепаді сил, маткових кровотечах, геморої.

Для хворих на застуду або грип діток можна приготувати відмінне загальнозміцнюючий і живильний засіб з суниці - свіжі ягоди з цукром і молоком. Дітям давати суницю необхідно з обережністю, так як ця ягода здатна викликати алергію. Не слід відразу загодовують дитини Суничку, нехай він спочатку спробує з 2-3 штучки. При появі свербіння, почервоніння і лущення шкіри - не давайте більше ягоду.



При зовнішньому використанні потовчених ягід, можна вилікувати екзему і лишай, а приймаючи ягоди всередину можна вилікувати ураження слизової рота і ясен. Народна медицина пропонує використовувати відвар з листя суниці не лише як загальнозміцнюючий, сечогінний і кровоспинний засіб, а й при безсонні.

Суничні ягоди також здатні знижувати тиск, і показувати чудовий результат при склерозі. Незмінним вже багато століть вважається той факт, що випитий натщесерце сік свіжої суниці (близько 4-6 ст.л.) здатний позбавити стражденного від багатьох хвороб.

користь суниці

У ягодах лісової суниці приховані вітаміни В6, Е, С, мінеральні солі та мікроелементи (цинк, залізо, марганець), фолієва кислота, цукор і органічні кислоти, дубильні і пектинові речовини, фітонциди. Суничні плоди мають сечогінну, вітамінним і жовчогінну властивістю, здатні знизити артеріальний тиск, нормалізувати обмін речовин, вивести з організму холестерин і токсини, поліпшити процес кровотворення.

Суницю активно застосовують при порушенні сольового обміну, а також з метою надання на організм потогінний впливу, для лікування пародонтозу, гінгівіту, пухлин гортані і шлунка, бронхіальній астмі, підвищеного нервового збудження, набряків ніг, подагри і багатьох інших захворювань.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!