Як вивести зайву рідину?

Як вивести зайву рідину?

Зайва рідина в організмі утворюється через різних патологій, неправильного харчування і тих чи інших захворювань. Нерідко зайва рідина призводить до такого неприємного явища, як набряки, і в цілому приносить багато проблем людині. Часто він через це не може зігнути пальці або надіти взуття. Є способи позбутися від набряків і вивести з організму зайву рідину, але до цієї проблеми доведеться підійти комплексно.

Як можна вивести зайву рідину?

Правильне харчування

Вивести зайву рідину з організму неможливо без правильного харчування. У свій раціон необхідно включити білки. Ідеальним варіантом буде вживати нежирне м`ясо і рибу. Готувати їх рекомендується на пару, але можна подавати і тушкованими.

Не забувайте і про кисломолочних продуктах. У них багато білка і вітамінів. І забудьте про такі продукти, як:

  • консерви;
  • ковбаса;
  • сир;
  • шинка.

У них дуже багато солей, які затримують рідину в організмі. Краще включити в свій раціон зелень, овочі, фрукти. Вони допоможуть вивести воду, більш того, в них містяться мікроелементи, благотворно впливають на загальний стан.

Намагайтеся вживати менше солі, адже саме вона затримує в клітинах рідина. Безсумнівно, відмовитися від цієї спеції відразу важко, але можна поступово знижувати її кількість.

вода

Найчастіше люди, у яких з`являються набряки, намагаються вживати менше води. У підсумку вони роблять помилку. Адже потрібно випивати два літри води в день, вона вимиває солі, які затримують рідину.



Також важливо відзначити і той факт, що багато замінюють воду чаєм, кавою, газованою водою, соками. Цього не можна робити, оскільки для організму все вищеперелічене є їжею. Ці напої не вимивають солі, навпаки, сприяють їх відкладенню в організмі. Необхідно випивати щодня два літри простої чистої води без газу.

Фізична активність

Вивести зайву рідину з організму допоможуть різні вправи. Візьміть собі за правило приділяти їм щодня хоча б по 10 хвилин. Відмінним варіантом стане півгодинна пробіжка по утрам. Якщо ви запишетесь в спортзал, буде ще краще. Все це підвищить метаболізм, за рахунок чого підуть набряки.

народні способи

Щоб вивести зайву рідину, можна звернутися до народних засобів. З цією проблемою добре справляється морквяний сік, який рекомендується пити натщесерце тричі на день. Аналогічно можна вживати і гарбузовий сік, він володіє більш м`яким ефектом.

Зверніть увагу на калину. Її найкраще пити з медом. Потрібно приготувати відвар, заливши 20 г калини склянкою окропу. Настояти відвар потрібно в термосі протягом години. Приймати по 100 мл тричі на день до їди.

Аналогічним чином можна застосовувати квасолю і ожину. Однак пам`ятайте, що на трави і ягоди організм може відреагувати висипаннями. В цьому випадку потрібно негайно припинити прийом.

Більше інформації про виведення зайвої рідини з організму ви знайдете в нашій статті - Як вивести воду з організму.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!