Як вивести солі з організму?

Як вивести солі з організму?

Наслідки накопичення солей в організмі всім добре відомі - це, при несприятливому розвитку подій, ниркові камені. Симптоми оних дуже болючі, а лікування, часто, довгий і непростий. Загалом, при несприятливих умовах життя потрібно вміти виводити солі самостійно, щоб уникнути лікарського втручання.

Отже, як вивести солі з організму? Відразу відзначимо, що з організму погано виводяться солі лужні, жирні і мінеральні. Наприклад, фосфати, оксалати і урати. У таких випадках для розчинення використовують рідини і ліки схожого з солями складу, за принципом «подібне розчиняється в подібному».

Погано розчиняються види солей в більшості мають лужний характер. Відповідно, виводяться подібні накопичення введенням в організм лужних розчинників, зрозуміло, виключно нешкідливих. Такими є чаї, що готуються з рослин, що містять лужну основу (алконоіди). Алканоіди - це щелочноподбние речовини, що містять азот. Вони містяться, наприклад, в коренях соняшнику.

Такий чай потрібно пити великими дозами, близько двох місяців, так як солі починають виводиться не раніше, ніж через два тижні після початку застосування. Закінчувати курс рекомендується тільки коли сеча стане прозорою, як вода і не має опадів. Не рекомендується при вживанні чаю з соняшнику вживати гострі приправи, соління і солону рибу, а також оцет. Взагалі, кількість солі має бути помірним, а перевагу віддаватися рослинній їжі.

Продукти, що виводять сіль з організму

Наприклад, соки деяких рослин. Сік чорної редьки видаляє мінерали з жовчних проток і жовчного міхура, а також судин і сечового міхура. Рецепт такий: 10 кг чорної редьки очищають від корінців, потім обмивають і, не знімаючи шкірки, готують сік. Виходить близько 3х літрів соку.



Від приготування залишаться макухи, які необхідно перемішати з медом (якщо немає меду - з цукром) в наступній пропорції: на 1 кг макухи від 300 до 500 грам цукру. Зберігати їх потрібно в обтиснутих банках.

Сік зберігають у холодильнику. П`ється він по одній чайній ложці за годину після їжі. Якщо не будуть відчуватися болі в печінці, дозу можна збільшити до столової ложки, а потім поступово доводячи до 0,5 склянки.

До слова, сік чорної редьки - сильне жовчогінний засіб. Тому, якщо в жовчних протоках накопичено багато мінералів, прохід жовчі ускладнюється і людина відчуває болючі відчуття в печінці. Щоб вивести солі з організму при сильному болі, необхідно на область печінки покласти грілку або прийняти прогрівається ванну. При терпимою болю процедура триває до тих пір, поки не закінчиться сік. Як правило, вона відчувається тільки на початку процедур, а потім поступово йде.

Природно, що на час такого лікування потрібно дієта, зокрема, потрібно уникати гострих і кислих продуктів. По закінченню соку, вживаються макухи, які на той час прокиснуть. Їх їдять під час їжі від однієї до трьох столових ложок, поки вони також не закінчаться. Ця процедура необхідна для зміцнення всього організму - особливо тканин легенів і серцево-судинної системи.

Ще розчиняють солі за допомогою жовчі птахів. Наприклад, куряча жовч відмінно розчиняє мінерали, причому, практично в усьому організмі. Однак, вживати її потрібно обережно і під наглядом лікаря. Вживають її наступним чином: в кульки з хлібного м`якушки заливають кілька крапель жовчі, потім їх замуровують. Проковтує 2-3 кульки за одну процедуру, перед їжею. Курс лікування: від 5 до 10 курячих жовчних міхурів. Зберігається жовч в поліетиленовому посуді в холодильнику.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!