» » » Як зменшити набряки?

Як зменшити набряки?

Як зменшити набряки?

Якщо вас турбують набряки (на ногах, навколо очей, на обличчі), то не варто дивитися на проблему крізь пальці. Причина набряків, як правило, криється в неправильному харчуванні, до того ж це може бути "сигналом" проблем з серцем, нирками, щитовидною залозою або венами. Тому перш ніж робити самостійні заходи, зверніться до лікаря - кардіолога, ендокринолога або нефролога, а якщо набряки на ногах, то ще й до флебологу: це, можливо, симптом починається варикозу. Лікар при виявленні проблеми повинен призначити відповідне медикаментозне лікування.

Якщо все обстеження пройдено і причин набряклості не виявлено, то проблема може бути в застої рідини. У раціоні сучасної людини занадто багато солі: її надлишок і утримує рідину в організмі. Набряки також є частим явищем при вагітності.

Усунення набряків власними силами

Щоб позбутися від набряків, потрібно усунути причину проблеми. Якщо це пов`язано з харчуванням, змініть його. При набряках ніг або століття рекомендується без солі дієта. Сіль - важливий компонент раціону, але її потрібно зовсім небагато. Щіпки в день при приготуванні їжі буде досить. До звичних продуктів можна додати замість солі лимонний сік. Додайте в раціон свіжі овочі, фрукти, а все те, що містить в складі різні добавки, глутамат натрію - без жалю виключіть.

Пийте чисту воду, зелений чай. Від кави і чорного чаю краще відмовитися. Не зловживайте яйцями - одного в день буде достатньо. До круп, каш додавайте родзинки, чорнослив, курагу.

Корисні заходи при набряках



Як зменшити набряки очей: покладіть 2 чайні ложки в морозильник на хвилину, потім витягніть і прикладіть до набряків на пару хвилин. Також корисні примочки до очей з ромашкового відвару на 5-10 хвилин.

Як зменшити набряки обличчя: практикуйте дихальну гімнастику, вдихаючи і видихаючи через витягнуті "трубочкою" губи.

Як зменшити набряки ніг: підніміть ноги в лежачому положенні. Тримайте так протягом 15-30 хвилин. Можна робити встряхивающие руху.

Також читайте статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!