» » » Чому набрякають пальці?

Чому набрякають пальці?



Чому набрякають пальці?

Деяким не з чуток знайомі неприємні відчуття, коли вранці хочеться надіти улюблену кільце, а воно не налазить. Кожен дотик до пальців доставляє багато неприємностей, здається, що шкіра на набряклих пальцях ось-ось та й лопне. Ці явища можна усунути, але для початку треба з`ясувати, чому набрякають пальці.

Причини набряку пальців

  1. Алергія на побутову хімію. Сучасні господині чудово розуміють небезпеку, що виходить від дотику шкіри рук з миючими та миючими засобами. Якщо набряки виникають через 2-3 години після збирання з використанням побутової хімії, то треба подумати про прибирання в рукавичках. Або замініть хімічні засоби на натуральні. Зараз такі рецепти у великій кількості є в інтернеті.
  2. Алергія на їжу, рослини. Другий серйозний алерген, після контакту з яким можуть набрякати пальці, це рослини. Якщо ви багато пололи на дачі, а на ранок ваші руки набрякли і з`явилося свербіння, то треба забути про дачних роботах і починати приймати протиалергічні препарати. Пікантні екзотичні продукти, порадувавши вас своїм оригінальним смаком, можуть дуже засмутити через кілька годин. Отекут не тільки пальці рук, але і ніг. Обов`язково зверніться до лікаря.
  3. Набряки при вагітності. Набряки пальців при вагітності - абсолютно звичайна справа. Нирки майбутньої мами не справляються зі всієї рідиною, яку доводиться переробляти, тому частина її йде не в сечовий міхур, а під шкіру. Як правило, вагітним призначають легкий сечогінний і рекомендують більше відпочивати, поклавши ноги на подушку. Так само можна випити трав`яний відвар з мучниці.
  4. Лімфатична система. Лімфатична система людини - видільна система, порушення в її роботі також можуть пустити рідина не по тому руслу. Тому при відсутності інших причин перевірте стан лімфатичних вузлів під пахвами, в паху або на шиї, під вилицями ближче до вух. Якщо намацаєте м`які кульки, розміром більше вишні, то не треба сидіти і думати, чому набрякають пальці рук, терміново йдіть до лікаря. З цими проблемами жартувати дуже небезпечно!
  5. Набряк одного пальця. Ви можете помітити вранці набряк великого пальця ноги. Тут вже видільна система ні до чого. Можливо, ви невдало постригли нігті, і в куточку з`явилося запалення. Воно дає дуже сильний набряк і нестерпний біль. Не намагайтеся самостійно лікувати його, треба звернутися до хірурга, можливо, у вас вріс ніготь. Це теж серйозна проблема, що викликає набряк.
  6. Артрит. Це серйозне захворювання, при якому набрякають пальці рук. Причини його в захворюваннях суглобів. Вони запалюються і болять. А супутник будь-якого запалення - набряки. Відрізнити набряки при артриті від простих набряків, причиною яких стало вживання великої кількості рідини, можна просто: ці набряки не проходять, в області набряків присутній печіння, шкіра червоніє, на ній з`являються бульбашки. Терміново треба йти до лікаря, якщо не хочете мати покручені хворі руки.
  7. Проблеми печінки. Набряки можуть бути не тільки наслідками не переробленої рідини. Якщо є проблеми з печінкою, то в організмі залишаються токсини, вони потрапляють під шкіру і дають набряк тканин. Щоб зняти такий набряк, треба пити НЕ сечогінний, а ліки, які виводять токсини. Після таких набряків треба звертатися до лікаря і дотримуватися суворої дієти.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!