» » » Як зняти набряклість?

Як зняти набряклість?

Як зняти набряклість?

Як би нам не хотілося завжди виглядати свіжими і бадьорими, не завжди це виходить. Наприклад, набряклість з ранку або після довгої ходьби надає хворобливий вигляд. Але це проблема не страшна, якщо ви знаєте, як цьому запобігти.

Розглянемо докладніше, як зняти набряклість.

Набряклість з ранку

Чи не найприємніше заняття - спостерігати в дзеркалі своє опухле обличчя. Таке, на жаль, буває часто, навіть якщо ви не зловживаєте алкоголем і займаєтеся спортом. Причини можуть бути наступні: проблеми в роботі нирок, гіпертонія, алергічна реакція.

Для того щоб позбутися від набряклості, ви повинні зрозуміти причину такої реакції організму. Якщо ви не знаєте особливостей свого організму, зверніться до допомоги лікаря. Будь-, навіть на вигляд маловажний симптом показує збій в роботі організму. Якщо стався збій, значить, його потрібно виправляти, поки він не вилився в щось більш серйозне.

Якщо у вас проблеми з нирками, вам, швидше за все, пропишуть режим пиття, який буде розраховуватися з маси вашого тіла, а також різні сечогінні трави і препарати.



Якщо проблема в підвищеному тиску в капілярах, тобто гіпертонія, то вам призначать комплексне лікування під наглядом кардіолога і терапевта. Як правило, це таблетки, режим харчування, активний відпочинок та інше.

Якщо ви запідозрили алергічну реакцію, негайно пийте таблетку і йдіть до алерголога. Алергія - дуже своєрідна реакція організму на подразники. Ніколи не чекайте, що пройде само, треба тільки почекати. Ви повинні виявити причину алергії і вилікувати її не тільки медикаментозно, а й прибравши зі свого життя алерген. В іншому випадку можливий набряк Квінке або раптовий летальний результат. Алергія страшна тим, що ми не можемо передбачити її перебіг: обійдеться почервонінням, набряком або збоєм безлічі функцій організму.

У будь-якому випадку, не дозволяйте собі пити багато рідини перед сном, навіть якщо мова йде про мінеральну воду. Мінімум за годину до сну ви можете випити 200-300 мл. Чорний чай перед сном може посилити набряклість, тому його взагалі пити не варто.

набряклість ніг



Існує величезний список причин, за якими ви можете помітити на своїх ніжках набряки:

  • надмірне споживання рідини;
  • прийом лікарських препаратів;
  • варикозна хвороба;
  • вагітність;
  • серцева недостатність;
  • тромбофлебіт;
  • лімфедема;
  • мікседема;
  • порушення в роботі печінки;
  • набряки, що носять інфекційно-запальний характер;
  • травми;
  • алергія;
  • укуси змій і комах.

Для виявлення причини вам слід негайно звернутися до лікаря, інакше ви можете згодом отримати некрасиві темні плями на ногах, які будуть говорити оточуючим і вам в першу чергу про те, що місцевий кровообіг порушено і ви абсолютно не стежите за своїм організмом.

Загальні правила зняття набряклості ніг

Не думайте, що креми та мазі з магазину - панацея. Вони призначені для того, щоб лікувати набряк, який виник в результаті спеки, зайвого вживання рідини, вживання великої кількості солоної їжі. Також вони допомагають при початкових стадіях варикозу і серцевої недостатності. Пам`ятайте, що дія цих коштів відбувається місцево, вони лише лікують симптом. Жоден спеціалізований крем не допоможе вам, наприклад, в рішенні проблеми із запаленням щитовидної залози (мікседемі).

Щоб полегшити стан ніг, ви повинні зробити ванночку з морською сіллю і ефірними маслами чайного дерева і м`ятою. Після того як попаритися ніжки, висушіть їх, легкими масажними рухами намажте їх охолоджуючим кремом. Насправді, ця процедура дуже корисна для всіх тих, хто хоче, щоб його ноги були в порядку.

Якщо ви помітили у себе безпричинну набряклість, вирушайте до лікаря.

Будьте здорові!

Також вам можуть бути цікаві статті на схожі теми:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!