Чому набрякають очі?

Чому набрякають очі?

Досить у багатьох людей вранці з`являється набряклі область під очима. Це як мінімум не естетично і досить не приємно. Поява подібних явищ може свідчити про необхідність прийняття певних заходів по боротьбі з недугою. Ми можемо назвати дев`ять основних причин, чому набрякають очі.

  •  Мішки під очима можуть з`являтися через зайвої кількості випитої з вечора рідини. Це може бути вода, чай, кава, лимонад, квас та інші напої.
  • Причиною того, чому набрякає під очима може стати зайва кількість прийнятого напередодні алкоголю. Як відомо, такі напої аж ніяк не прикрашає обличчя людини, а навпаки провокують сильні набряки і мішки під очима, які мають особливість з часом збільшуватися. Подібна реакція відбувається через те, що алкоголь затримує воду в клітинах організму.
  • Якщо ви любите побавитися копченостями, прянощами і солоної їжею - будьте готові до наслідків. Після такої їжі у людини порушується водно-сольовий баланс, що і призводить до неприємних явищ на обличчі.
  • Так само мішки на нижньому столітті можуть з`явитися через розтягування, ослаблення або розшарування тарзоорбитальная шару, що захищає очне яблуко від несприятливих зовнішніх впливів. Виявити такі грижові мішки досить не складно. Потрібно просто закрити очі і легкими надавливаниями з промацати. Ці запальні набухання можна видалити тільки хірургічним шляхом.
  • Якщо у вас набрякають очі, причини цього можуть критися у віці. З роками тканини втрачають свою пружність і стають пухкими. Повз століття так само не проходить процес старіння. Не у всіх літніх людей можуть виникати подібні проблеми з мішками під очима. Але явище це досить часте.
  • Через нервових потрясінь, розладів, стресів або просто розчарувань люди часто плачуть. Це призводить до набряку верхнього і нижнього століття. Рідина затримується в тканинах і потрібно деякий час, щоб її звідти вивести. Це відбувається природним шляхом, але у багатьох людей набряклість залишається надовго.
  • Недолік в організмі вітаміну В5 цілком може викликати набряклість повік. Це важливий мікроелемент міститься в таких продуктах, як риба, м`ясо, квасоля, спаржа, печінку, буряк, білих грибах, цвітній капусті і молочних продуктах.
  • Є ряд захворювань, наслідком або симптомом яких може бути набряклість повік. До числа таких недуг можна віднести хвороби серця, нирок, крові та наслідки важких травм.
  • І ще однією, чи не мало важливою причиною може бути спадковість. Від предків вам може перейти особливу будову століття. У цьому випадку потрібно просто змиритися. Ка відомо - родичів не вибирають.

Якщо ви звернули увагу, що у дитини набрякають очі - не замислюючись звертайтеся до лікаря. Звичайно, причиною набряків може стати неправильний режим сну, перевтома або тривалий перегляд телевізора, але можуть бути і більш серйозні причини, такі як хвороби серця, судин, анемія та інші неприємності.



Тепер вам відомо, чому набрякають очі вранці. Якщо вам довелося зіткнутися з цією проблемою, обов`язково з`ясуйте її причини. Набряклість під очима може бути не тільки естетичним недоліком, але і сигналом до серйозних захворювань. Не забувайте стежити за своїм здоров`ям і зовнішнім виглядом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!