Чому набрякають руки?

Чому набрякають руки?

Досить у багатьох людей набрякають руки і пальці. Перш ніж боротися з такою проблемою, необхідно виявити причину. Поговоримо про те, чому набрякають руки.

алергія

Якщо у вас часто набрякають пальці рук, то це може бути пов`язано з алергією на використовувану побутову хімію. Наприклад, на рідке мило, засоби для миття сантехніки, посуду, підлог, чищення стекол і так далі. Помітити, що причина набряку саме в цьому, нескладно. Просто поспостерігайте, чи виникає у вас припухлість на руках після контакту з побутовою хімією. Якщо так, то буде потрібно при її використанні надягати гумові рукавички. Якщо вам некомфортно в них працювати, то тоді змініть побутову хімію на менш агресивну.

Удари і травми

Набряк пальців рук може бути викликаний ударами і травмами. У цьому випадку без медичної допомоги не обійтися. В першу чергу потрібно буде зробити рентген. Він необхідний для того, щоб встановити, чи є тріщини або переломи на місці удару. На основі рентгенівського знімка лікар призначить ефективне лікування.

тромбофлебіт

Причиною набрякання рук можуть стати тромбофлебіти, що утворюються у верхніх кінцівках. Таке захворювання супроводжують такі симптоми: почервоніння шкіри, випинання вен, хворобливість. Помітивши їх у себе, важливо звернутися до лікаря флебологу, якщо у вашій поліклініці немає такого фахівця, то потрібно записатися на прийом до хірурга.

Гормональний збій



Набрякати кисті рук можуть внаслідок гормонального збою. Щоб виявити його, знадобиться здати аналіз крові. З його допомогою можна буде дізнатися, які гормони не відповідають необхідним нормам.

вагітність

Під час виношування дитини жінки дуже часто страждають набряком рук. Справа все в гормональної перебудови організму. Також набряк виникає через те, що під час вагітності в організмі затримується надмірна кількість рідини. Вона зазвичай скупчується в кінцівках.

Порушення водного обміну



Також є ще одна поширена причина набряку рук - порушення водного обміну. При такій проблемі опухають верхні кінцівки, коли людина знаходиться в задушливих приміщеннях, або на вулиці стоїть спекотна погода. Тут дуже важливо не ігнорувати таку проблему, а звернутися до лікаря. Він випише ряд ліків, які швидко нормалізують водний обмін.

Проблеми з щитовидною залозою

Якщо в роботі щитовидної залози спостерігаються збої, то нерідкі випадки опухання рук. Визначити, що проблема саме в цьому допоможе також ультразвукове обстеження та аналіз крові. З отриманими результатами слід звернутися до лікаря-ендокринолога, який оцінить стан щитовидної залози і при необхідності призначить терапію.

Проблеми з нирками

Нирки відповідають за виведення рідини з організму. Якщо їхня робота порушується, то відбувається набрякання кінцівок. Воно виникає внаслідок накопичення рідин в тканинах. Такий патологічний стан також супроводжується мігренню, сонливістю і нерідко судомами. Якщо своєчасно не почати лікувати нирки, то може виникнути набряк легенів. Тому важливо звернутися до фахівця. В першу чергу потрібно буде пройти ультразвукове обстеження, а також здати сечу на аналіз. На основі отриманих результатів лікар визначить стан нирок і при необхідності призначить лікування.

прийом препаратів

Деякі препарати часто викликають набряк верхніх кінцівок. Найчастіше такий побічний ефект зустрічається у спазмолітиків і анальгетиків, а також у гормональних препаратів. Вихід в даному випадку тільки один - змінити лікарський засіб.

інші причини

Виникнути набряк рук також може і з інших причин, ось список деяких з них

  • надлишкова маса тіла;
  • целюліт;
  • надмірне фізичне навантаження;
  • недосипання;
  • часте вживання алкоголю;
  • передменструальний період;
  • часті перевтоми;
  • неправильне харчування;
  • нерухомий спосіб життя;
  • перегрів на сонці;
  • серцева недостатність;
  • збільшення печінки;
  • попадання інфекції в організм.

Також вам можуть бути цікаві такі статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!