Чим корисна сироватка?

Чим корисна сироватка?

Сироватка - продукт, який залишається після виготовлення сиру. Найчастіше він виливається в раковину, оскільки вважається відходом. Однак це помилкова думка. Адже на основі сироватки можна завести тісто, але найкраще вживати сироватку в якості напою. Про її корисні властивості буде розказано нижче.

Чим корисна молочна сироватка?

Сироватка дуже корисна: завдяки цьому продукту можна зміцнити свій імунітет, потрібно лише випивати по склянці на день. Така звичка ще й поліпшить загальний стан організму. Однак важливо пам`ятати, що сироватка має послаблюючий ефект, тому її не слід пити вранці.

Даний продукт допоможе скинути зайву вагу, адже в складі сироватки є лактоза. Це цукор, який дуже повільно всмоктується в кишечник і притуплює відчуття голоду.

У сироватці також присутні такі корисні речовини:

  • кальцій;
  • калій;
  • фосфор;
  • магній.

За рахунок них з організму можна вивести токсини, шлаки, зайву рідину.



Корисна сироватка і в боротьбі з хворобами шлунково-кишкового тракту. Вона сприяє уповільненню процесів бродіння і газоутворення в шлунку, усуває запальні процеси. За кілька тижнів вживання сироватки можна позбутися від здуття живота, нормалізувати мікрофлору кишечника.

Ще однією корисною властивістю сироватки є те, що вона сприяє зниженню холестерину, тому регулярне її вживання допоможе почистити судини від бляшок.

Користь сироватки для шкіри і волосся

Якщо регулярно обполіскувати сироваткою волосся, вони почнуть рости швидше. Також цей продукт уповільнює старіння шкіри, покращує її колір і зовнішній вигляд. Це можна пояснити тим, що в сироватці присутні потужні антиоксиданти.

Більш того, вона допоможе позбутися від прищів, потрібно тільки регулярно протирати їй обличчя. Якщо додавати цей продукт в суміші для обгортання, то можна швидко впоратися з целюлітом і позбутися від жирових відкладень в проблемних місцях.

Незважаючи на корисність сироватки, її важко купити в магазинах. Однак можна зробити сир або сир, щоб отримати її. У цьому вам допоможе наша стаття - Як зробити домашній сир.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!