» » » Що таке шпинат?

Що таке шпинат?

Що таке шпинат?

Шпинат - однорічна овочева трав`яниста рослина з родини лободових. Його батьківщиною вважається Стародавня Персія, а в Росії він з`явився близько 200 років тому. Купуючи свіжий шпинат, звертайте увагу на його зовнішній вигляд: листя повинні бути свіжими, зеленими, без темних плям.

Нижче ми розповімо про користь і про шкоду шпинату.

Корисні властивості шпинату

Як і в будь-якому продукті харчування, в шпинаті містяться корисні і поживні властивості:

  • Низькокалорійні. У 100 грамах свіжого шпинату міститься всього 22 калорії. Це особливо корисно для тих, хто сидить на дієті або має зайву вагу.
  • Містить велику кількість вітамінів: A, B1, B2, B6, C, E, PP, P, D2, K.
  • Харчова цінність шпинату: йод, калій, залізо, велика кількість рослинного білка і багато клітковини в складі.
  • Легко засвоюється.

Завдяки корисним властивостям шпинат благотворно впливає на організм. У людей, які регулярно вживають шпинат, відзначається хороший стан нігтів, волосся, зубів, шкіри. Також поліпшується робота серця і якість крові завдяки залозу в складі.

шкода шпинату

Практично кожен продукт харчування має певні протипоказання. Шпинат, наприклад, не можна вживати людям, які страждають від хвороб нирок, сечовивідних шляхів, жовчнокам`яної хвороби або подагри. Не рекомендується він тому, що при зберіганні в шпинаті виділяються шкідливі для організму азотисті солі. Також шпинат радять відварювати двічі, тобто першу воду зливати - в ній накопичується велика кількість нітратів.

Смачного!

Також вам може бути корисна стаття Як приготувати шпинат.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!