» » » Чим корисна буряк?

Чим корисна буряк?

Чим корисна буряк?

Буряк по праву називають «кубушки корисних речовин». У ній міститься дуже багато корисних для організму речовин. Яких же і чим корисна буряк для людини? Давайте дізнаємося про це.

На чому заснована користь буряка

Буряк - це прекрасне харчування для червоних кров`яних тілець, завдяки вмісту в ній заліза. Крім заліза, буряк містить багато цукрів, різних білків і кислот. Однією з найважливіших кислот можна вважати фолієву, так як вона сприятливо позначається на пам`яті, запобігаючи склерози.

Буряк корисний вмістом хлору. Він чудово очищає печінку, нирки і жовчний міхур.

Що міститься в буряку калій необхідний для роботи різноманітних ферментів, таких як кальцій і натрій. Сам червоний колір буряка сигналізує про корисний кобальті, а це рідкісне явище серед харчових продуктів.

Цей коренеплід допоможе в зниженні артеріального тиску, ніж корисна варений буряк особливо. Це обумовлено високим вмістом солей магнію. Паралельно з цим, магній поліпшить ваш сон і загальний стан організму.



Говорячи про доброчинних властивості плодів, люди часто забувають, чим корисний сік буряка. Буряковий сік корисний при лікуванні нежиті - їм промивають ніс. Неймовірно, але прополоскавши корисним буряковим соком ротову порожнину, ви послабити зубний біль!

Сік буряка є чи не найкорисніший продукт для поліпшення складу крові. Він сприяє утворенню нових еритроцитів. Зауважте, що якщо ви будете приймати чистий буряковий сік, це може супроводжуватися нудотою і навіть втратами свідомості. Щоб ваш організм звик до цього корисного напою, необхідно змішувати його з морквяним, наприклад. Пізніше, через якийсь час ви зможете вживати буряковий сік в чистому вигляді.

Одним з найважливіших переваг буряка над іншими овочами є здатність тривалий час зберігати свої корисні властивості. Буряк корисний навіть після однорічного зберігання в погребі. Більш того, не розгубить корисних якостей буряк і при варінні - все що містяться в ній вітаміни залишаться на своєму місці.

Буряк здатна фіксувати вітамін С в стравах з її змістом. На цьому засновано безліч рецептів тривалого зберігання продуктів або їх приготування.

Сподіваюся, нам вдалося доступно і достовірно пояснити, чим корисна буряк для людини. Розширюйте свій кругозір і раціон разом з "Ельхан"!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!