» » » Як швидко зварити буряк?

Як швидко зварити буряк?

Як швидко зварити буряк?

Всім відомо, що буряк є корисним коренеплодом, який не тільки містить велику кількість вітамінів і мінералів і простий у приготуванні, але також підходить і для тих, хто дотримується дієти і відновлюється після хвороби. У процесі приготування буряк не втрачає корисних речовин, тому її спокійно можна смажити, тушкувати і варити. У цій статті ми розглянемо, як можна швидко зварити буряк в домашніх умовах.

Швидкий спосіб №1

Традиційно буряк вариться близько 2 годин з моменту закипання води. Але існує спосіб, який в два з половиною рази скоротить час приготування цього коренеплоду. Крім іншого, це дуже легко зробити.

Для швидкого приготування буряка, очистіть її, поріжте на невеликі шматки і опустіть в прохолодну воду. Дочекайтеся закипання і варіть протягом 30 хвилин. Після цього вийміть буряк і покладіть в крижану воду хвилин на 10-15. Також можна використовувати для цих цілей морозильник. Таким чином, після того як ви дістанете буряк, вона буде повністю готова.

Швидкий спосіб №2

Існує ще один спосіб швидкого приготування. Очистіть буряк і наріжте її на невеликі шматочки. Помістіть в прохолодну воду і дочекайтеся закипання. З моменту закипання почекайте 15 хвилин, після чого дістаньте буряк і помістіть її в прохолодну воду на 2-3 хвилини, потім знову опустіть в окріп. Повторивши процедуру близько 2-4 разів залежно від свіжості коренеплоду, ви отримаєте повноцінну готову буряк.

У мікрохвильовці

При використанні цього способу вам не потрібно буде возитися з каструлями і плитою. Вам буде потрібно лише посуд для мікрохвильовки, сам коренеплід і мікрохвильова піч. Для того щоб швидко зварити буряк, для початку промийте її і очистіть. У коренеплоді виделкою або маленьким ножем зробіть отвори, які допоможуть йому швидше зваритися. Тепер залийте овоч гарячою водою і виставите потужність на 800 Ватт. 10 хвилин буде достатньо, щоб буряк зварилася, і її не можна було відрізнити від тієї, яка зварилася б на плиті. Пам`ятайте, що час на приготування може збільшитися в залежності від розмірів і свіжості буряка.

В мультиварці

Ви можете зварити буряк двома способами в мультиварці. Перший з них передбачає гасіння. Правда, спосіб може зайняти до трьох годин, тому якщо у вас багато часу, він вам підійде. Якщо часу небагато, скористайтеся другим способом.



Промийте буряк і очистіть її від хвостиків і шкірки. У чашу мультиварки налийте теплої води стільки, щоб вона покривала коренеплід в півтора рази. Закрийте кришку мультиварки і включіть той режим, який існує на панелі вашої техніки - "Суп" або "Варка". На приготування буряка подібним способом піде від 40 хвилин до години. В середньому використання цього способу економить ваш час, адже ви не зайняті і не повинні стежити за коренеплодом, отже, можете займатися своїми справами. Буряк, приготовлена в мультиварці, буде м`якою, соковитою і ніжною, що дозволить використовувати її для салатів.

Буряк не рекомендують сильно пошкоджувати перед тривалою варінням, наприклад, класичним способом на плиті. Також при тривалому варінні радять не відрізати хвостики. Також говорять про те, що не рекомендується після тривалого приготування коренеплоду опускати його в холодну і прохолодну воду для швидкого охолодження.

Якщо ви будете дотримуватися всіх правил при варінні буряків, ваші страви будуть найсмачнішими, ароматними і корисними.

Смачного!

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!