» » » Чим корисна айва?

Чим корисна айва?

Чим корисна айва?

Айва знайома багатьом з нас, все частіше в магазинах можна зустріти плоди цього дерева в продажу. Ще в давні часи айва користувалася популярністю, так як рідко можна знайти плоди, що володіють таким набором корисних речовин і такими чудовими лікувальними властивостями для організму.

У цій статті поговоримо про те, чим корисна айва для людини.

користь айви

Айва - не тільки вітамінний, але і дієтичний плід завдяки низькому вмісту жирів і великій кількості клітковини. Великий вміст вуглеводів в складі дозволяє вживати айву на сніданок, також айва відмінно підходить для перекусів.

У плодах айви можна знайти вітаміни C, B1, B2, B6, PP, E. Крім цього, в айві містяться пектини, органічні кислоти, кальцій, нікель, магній, залізо, мідь. Завдяки високому вмісту пектину айва прекрасно підходить для приготування варення і джему.

Айва має сечогінну, протимікробну, в`яжучу, противиразковим діями, в свіжому вигляді до всього іншого додається жовчогінну дію. Також айва нормалізує функцію кровотворення.

шкода айви

  • Айву не рекомендується приймати при плевритах і запорах.
  • Також шкоди організму можуть завдати насіння, що містять речовину амигдалин. Потрапляючи в шлунок, воно перетворюється в ціанід, тому перед вживанням ретельно очищайте плід.
  • Айву не варто їсти при індивідуальній переносимості. Вона, як і інші продукти, може викликати алергію, тому знайомство з цим плодом починайте обережно.

Також вам може бути корисна стаття Як є айву.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!