» » » Коли пересаджувати лілії?

Коли пересаджувати лілії?

Коли пересаджувати лілії?

Залежно від сорту лілії можу рости на одному місці від трьох до шести років. Зазвичай до цього часу цибулини розростаються, утворюючи величезні колонії (гнізда), що, логічно, веде до того, що їм бракує місця і поживних речовин. Як наслідок, цибулини починають гірше рости, стають дрібними. Зовні це можна визначити по слабкого цвітіння лілій, їх гіршого виду. Тому треба бути в курсі, коли краще пересаджувати лілії, щоб уникнути псування цибулин і зберегти красу саду.

Лілії: посадка і пересадка

У середній смузі Росії посадку і пересадку лілій найкраще проводити на порозі осені - в серпні-вересні-а в південних районах час продовжується до жовтня. Звичайно, пересаджувати лілії можна і пізніше, коли температура грунту буде близько нуля градусів, тільки в цьому випадку рослини слід захистити від суворої зими укриттям. До речі, Азіатські гібриди здатні витримати пересадку на протязі всього сезону навіть в квітучому стані.



Про те, коли пересаджувати лілії, можна дізнатися за освітою на місці однієї цибулини безлічі нових. До речі, саме це і визначається сортом. Так, є бистроразрастающіеся пересаджують через 3-4 роки перебування на одному місці. До таких сортів лілій відносяться: кандідум, трубчасті, азіатські гібриди). Більш повільно розростаються сорт мартагон і американські гібриди, їх можна залишати на місці близько 10 років. Це і визначає, коли можна пересаджувати лілії. Обов`язково після проходження даного терміну.

Лілії: правильна пересадка

  • Говорячи про те, коли можна пересаджувати лілії, треба пам`ятати, що розвиток рослини буде визначатися умовами. Пересадку можна проводити в першій декаді серпня, або навіть на початку червня. Коли земля добре прогріта.
  • Проводити пересадку треба дуже акуратно, коріння лілії дуже тендітні.
  • Стебла лілій відрізаються ближче до поверхні грунту.
  • Викопуйте цибулини вилами, щоб не пошкодити коріння. Струсіть з них землю.
  • Глибина посадки цибулини повинна прирівнюватися двом-трьом розмірам цибулини (по висоті).
  • У підготовлену лунку садять цибулину, акуратно розправляючи коріння.
  • Далі все присипається землею, після прожареним піском і землею з додатковими поживними речовинами.
  • Після пересадки лілії потрібно рясний полив.
  • Лілій необхідний захист від сильного вітру. Однак не можна допускати і застою вологого повітря, це може викликати гнильні захворювання рослини. Тому місце посадки лілій має добре провітрюватися.
  • Взагалі, краще садити цибулини в теплу, прогріту сонечком землю.
  • Посаджені навесні цибулини обганяють у розвитку ті цибулинки, що зберігалися всю зиму в крижаній землі і висаджувалися восени.

Для зберігання, цибулини викопують і, при необхідності, відмивають від землі. Потім їх кладуть в поліетиленовий пакет і присипають вологою тирсою. Цибулини зберігаються в погребі протягом 6 тижнів, при температурі 3-5 градусів вище нуля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!