» » » Коли пересаджувати троянди?

Коли пересаджувати троянди?

Коли пересаджувати троянди?

При покупці кімнатних рослин, багато початківці квітникарі часто роблять найпоширенішу помилку: пересаджують рослину в новий просторий і красивий горщик. Можливо, якісь квіти перенесуть подібні маніпуляції спокійно, проте троянду ні в якому разі не потрібно пересаджувати відразу. Коли пересаджувати троянди? Про це ми вам сьогодні й розповімо.

Якщо ви принесли в будинок троянду, краще поставте її на південному або південно-східному вікні або балконі і поспостерігайте за нею пару тижнів. Якщо у квітки не видно явних ознак нездужання, то можна його пересаджувати. Пересадку потрібно проводити методом перевалки, так, щоб не пошкодити земляний кому, тому що троянди досить чутливі до різного роду пошкоджень коренів. Придбайте в квітковому магазині готову суміш ґрунту для троянд. Зробіть дренажний шар не менше одного сантиметра на дні горщика і приступайте до пересадки.

Пересаджуємо садову троянду

Найбільш вдалий час для пересадки садової троянди це березень-квітень і вересень-жовтень. Пересадку навесні слід проводити до розпускання бруньок. Вибирайте для цього вечірній час або похмуру погоду. Посадкову яму слід підготувати заздалегідь (проте не раніше, ніж за 3-4 тижні до посадки), розмір ями не повинен бути меншим від розміру колишньої. Найчастіше, діаметр ями роблять близько 60-70 см., А глибину 55-60 см.



Далі потрібно акуратно викопати троянди, таким чином, щоб зберегти якомога більше дрібних коренів і не пошкодити кореневу систему. Якщо все-таки деякі великі коріння ви пошкодили, обріжте їх на кінцях. Пагони троянд бажано обрізати над зовнішніми нирками на висоті 22-25 см. Від шийки кореня.

Акуратно розправте коріння і висаджуйте на підготовлене місце. Кореневу шийку заглубляйте в землю не більше, ніж на 5 см. Засипте яму нижнім шаром землі і добре полийте. На кожен кущ зверху додайте ще по відру перегною. Намагайтеся не засинати кореневої шийки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!