Як обрізати троянди?

Як обрізати троянди?
Як обрізати троянди?

Троянди можна побачити, практично, в кожному саду, так як ці прекрасні рослини, подобаються багатьом. Щоб зберегти їх красу, важливо доглядати за ними, дбаючи про їхнє здоров`я. Обрізка троянд - одна з небагатьох процедур, яку, необхідно виконувати, щороку. Але, про те, як правильно обрізати троянди, знає не кожен господар саду.

Особливості обрізки троянд

Обрізку, важливо проводити, гострими і чистими інструментами, інакше, вони будуть пошкоджувати рослина, і, можуть стати причиною попадання в нього інфекції.

Обрізаючи будь троянди, необхідно видалити всі зростаючі знизу, пагони, які за зовнішнім виглядом відрізняються від інших. Ці пагони є паростками дикої троянди, до якої був щеплений декоративних сорт. Якщо ви не будете видаляти їх, троянда втратить свою красу, і, кущ може повністю виродиться.

Також, обов`язково, видаляйте сухі, деякі слабкі, старі, а, також, що тісняться один одного пагони. Хворі і вимерзлі гілочки, також, потрібно обрізати до здорової частини. Якщо ви не знаєте, як обрізати троянди, то запам`ятайте просте правило: потрібно залишити потужні молоді пагони і видалити все, що їм заважають. Якщо дві гілки труться одна об одну, одну з них, необхідно обрізати. При цьому важливо, щоб обріз був на півсантиметра вище нирки.

Не забудьте видалити ті пагони, які спрямовані всередину куща.

Всі зрізи потрібно робити навскоси, причому так, щоб вода з зрізу не стікала на нирку.

Обрізаємо троянди на зиму

Зимова обрізка троянд, як правило, проводиться в період, з середини лютого, і, закінчується до середини березня. Якщо зробити обрізку занадто рано, що утворилися прирости можуть бути пошкоджені морозами, а, надто пізнє обрізка, шкодить рослині, оскільки, доводиться обрізати свіжі прирости.

Якщо ви не знаєте, як обрізати троянди на зиму, вам, краще, зробити зимову обрізку. Оптимальним часом для її проведення є момент, коли на найпотужніших стеблах рослини починають набухати бруньки.



Після закінчення обрізки, підстави троянд, необхідно, мульчувати компостом, або перепрів гноєм.

Літня обрізка троянд

Цю обрізку фахівці рекомендують проводити під час періоду цвітіння троянди. Її суть зводиться до того, що ви видаляєте з куща суцвіття або квіти. Єдиний сорт, квітки якого, можна залишати - Мойзе або Скарла файр, оскільки, у цієї рослини, плоди мають приємний яскравий колір, і, виглядають красиво.

Квіти, найкраще, видаляти по мірі їх старіння - це знизить витрати харчування рослини на розвиток насіння, а, також, уникнути гниття.

Річну обрізання троянд, найкраще, завершити в кінці літа, інакше, ви можете викликати стимуляцію росту пагонів, які, швидше за все, постраждають взимку.

Осіння обрізка троянд

Метою даної обрізки є належна підготовка рослини до зими. Постарайтеся, акуратно, видалити литися, невизревшіе пагони і квітки рослини, після чого, кущ обрізається до висоти 30-40 см над землею.

Рекомендуємо вам, ретельно вивчити, як обрізати троянди восени, оскільки, саме цей період, є, найбільш сприятливим, для цього заняття. Грамотно зроблена обрізка куща, стимулюватиме зростання нових пагонів, і, дозволить рослині оновитися навесні.

Якщо ви не впевнені в тому, що зрозуміли, як обрізати троянди, відео в мережі допоможуть вам, наочно, побачити цей процес. Досвідчені садівники пояснять вам всі тонкощі обрізки троянд, і, допоможуть зберегти ваші рослини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!