Чим удобрювати троянди?

Чим удобрювати троянди?

Роза - королева квітів, і важко знайти жінку, якій би ця квітка не подобався. Ось чому багато представниць прекрасної половини людства намагаються виростити троянди будинку або на своїй дачній ділянці. Однак виходить це не завжди - як будь-яка королева, троянда примхлива. Давайте розберемося, чому удобрювати троянди, щоб вони виросли здоровими і красивими.

Правила добрива

Перш ніж ми розглянемо конкретні види добрив, важливо сказати, що існує ряд правил для добрива троянд, які актуальні для будь-якої підгодівлі:

  • Чи не удобрюйте сухий грунт - якщо перед підгодівлею ви не зволожите грунт, коріння рослини можуть отримати опік.
  • Якщо ви тільки що пересадили квітка, почекайте з добривом пару тижнів.
  • Рослини, які знаходяться в стані спокою (зимівлі), удобрювати не потрібно.
  • Восени використовуйте для підгодівлі спеціальні добрива з низьким вмістом азоту.
  • У період активного росту удобрювати рослина можна часто, допустимий максимум - 1 раз в 10 днів.
  • Краще недогодувати рослина, ніж перегодувати, висока концентрація добрив негативно впливає на кореневу систему рослини.

Чим удобрювати?

Удобрювати троянди можна як органічними (гній, пташиний послід), так і мінеральними добривами. Як правило, перші менш доступні, особливо міському жителю, однак при цьому корисні рослинам речовини знаходяться в них у більш легкозасвоюваній формі.



Втім, і мінеральні добрива, які продаються в будь-якому судовому магазині, при правильному застосуванні чудово підійдуть трояндам. Троянди удобрюють головним чином аміачною селітрою, сірчанокислих калієм і простим суперфосфатом.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!