» » » Коли пересаджувати півонії?

Коли пересаджувати півонії?

Коли пересаджувати півонії?

Якщо Ви почали помічати, що півонії в Вашому саду погано ростуть і цвітуть, то швидше за все вони сидять не на своєму місці. Півонії можуть жити 10-20 років і при цьому рясно цвісти і пахнути, якщо були висаджені при дотриманні всіх умов. Отже, Ви вирішили, що варто поміняти місце улюбленців. Але коли краще пересаджувати півонії, щоб знову не помилитися? Про це власне поговоримо.

Коли пересаджувати півонії: кращий сезон

Найкращим, ідеальним часом пересадки півоній вважається кінець літа - осінь. Це період, коли спадає основна спека, починають йти дощі, а півонії вже відцвіли і їх не шкода турбувати перекопкой і пересаджуванні. Крім того, саме осінь, кінець серпня - початок вересня - це період, коли у півоній починають з`являються корінці. Пересадка в цей період в рази збільшує шанси рослини на гарне цвітіння навесні і в цілому на успішне вкорінення на новому місці.

Так, півонії викопують за допомогою вил або великий лопати. Коріння очищаються від землі. Можна зробити і розмноження. Для цього необхідно рослина не молодше 2-3 років. Його кореневище ділиться ножем, при цьому на кожній частині повинно бути не менше 10 нирок.

Пересадка півоній: можливий сезон



Можлива пересадка і не тільки восени. Коли можна пересаджувати півонії ще? Наша відповідь - по весні. Звичайно, осінь - це максимально сприятливий період, але якщо немає інших варіантів, пересадите півонії в квітні-травні.

Весняна пересадка здійснюється з великою частиною землі на корені (грудкою). Тобто тут навпаки не рекомендується струшувати землю і тим більше промивати коріння водою. Не слід також і розмножувати півонії навесні. Нестійкість весняної погоди може негативно позначитися на молодих рослинах.

Викопайте яму, додайте пухкої землі. Використовуйте для грунту перепрілий компост або гній. Викопане рослина не залишайте на повітрі, а відразу саджайте. Влітку ретельно доглядайте за півоніями, регулярно поливайте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!