Як садити півонії?

Як садити півонії?

Прекрасний Піоновий кущ - окраса будь-якого саду, гордість кожного квітникаря. При всій своїй аристократичній красі, півонія дуже невибагливий в догляді і невимогливий до умов зростання. Щоб і у вас на дачній ділянці рясно цвіли ці чарівні рослини, досить лише знати і старанно дотримуватися кількох простих правил, як садити півонії.

Як садити півонії: правила

  • Садити і пересаджувати півонії найкраще в кінці літа, в серпні або вересні. Розмножують півонії розподілом кореневища дорослого, трирічного і старше, куща. Корінь викопують, очищають від землі і гострим садовим ножем розрізають на окремі деленки з двома - трьома нирками на кожній.
  • Правильно посаджений, здоровий кущ півонії може рости і квітнути на одному місці до двадцяти років. Тому до вибору місця для півоній поставтеся відповідально. Не саджайте півонії під кронами дерев, поблизу стін і кущів. У півоній добре розвинена коренева система і в міру зростання їм стане тісно від близького сусідства, а в густій тіні вони просто відмовляться цвісти.
  • Виберіть захищене від вітру, чи не болотиста, з легкої півтіні, краще знаходиться зі східної сторони будинку, місце. За одну - два тижні до посадки, викопайте яму півметрової ширини і глибини. При необхідності покладіть на дно ями керамзитовий дренаж. На дві третини наповніть її сумішшю городньої землі, піску, компосту і добрив для квітів. Земля в ямі повинна встигнути осісти до посадки.
  • Додайте деленку в центрі підготовленої заздалегідь ями. Засипте її садовою землею так, щоб шар грунту над квітковими нирками не перевищував п`яти сантиметрів. Дуже важливо контролювати глибину посадки - півонії, посаджені занадто глибоко, погано цвітуть, а іноді зовсім не утворюють бутонів. Після посадки не забудьте добре полити свій півонія.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!