» » » Коли пересаджують іриси?

Коли пересаджують іриси?

Коли пересаджують іриси?

Загальновідомо, що такі квіти як іриси відмінно розмножуються. Відбувається цей процес вегетативним шляхом. Найчастіше іриси пересаджують коли закінчилося цвітіння.

Початок осені вважається найбільш сприятливим періодом, коли пересаджують іриси. Так само відмінно підійде кінець серпня. Після закінчення цвітіння у ірисів настає активне зростання їх кореневої системи. У цей період квіти найкраще викопати і розділити гнізда на кілька частин.

Пересадку ірисів слід робити не раніше ніж через 3 - 4 роки після їх посадки. Затягувати з цим процесом так само не варто, інакше через сильний сплетіння коренів рослини починають боротися один з одним. Це в подальшому призведе до відмирання деяких частин рослини через тісноту кореневищ. Чи не пересаджуючи ця рослина тривалий термін, воно так само втратить свій естетичний вигляд. У центрі величезного куща утворюється мертва порожня зона. А частина кореневищ буде знаходитися практично на поверхні землі, так як їх витіснять інші рослини.

Кожне пересаджування слід поєднувати з розмноженням ірисів. Після поділу кореневища слід висадити в землю на невеликій глибині близько 5 см.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!