» » » Як відбулися кішки?

Як відбулися кішки?

Як відбулися кішки?

Кішка - це найулюбленіше домашня тварина людини. Це граціозна, ласкаве, привабливе і незалежне тварина. До родини котячих також відносяться: тигр, лев, пантера, рись і деякі інші. Всі ми знаємо, що кішки - це незалежні істоти. Можна зробити таке припущення, що їх далекі предки самостійно перекочували набагато ближче до людини. Адже вони переконалися, що це суспільство принесе тільки користь. Давайте спробуємо розібратися, як відбулися кішки.

Як з`явилися кішки

Після того, як на землі з`явився чоловік, пройшло певну кількість часу, і люди почали вести осілий спосіб життя. Вони займалися землеробством і робили запаси врожаю. Це і стало ще одним з позитивних факторів по приручення кішки. Тварина приходило на допомогу, коли потрібно було зберегти зібране зерно від гризунів і від вогкості. Залишаючись непомітною, вона ловила мишей і щурів, при цьому клопоту господареві не доставляла. Ось так і почалося спільне проживання людини і кішки.

Де з`явилися кішки

Перші кішки почали бродити по Землі близько дванадцяти мільйонів років тому. У лісах Північної Америки жили ягуари, а в Китаї оселилися величезні тигри. У Центральній Європі і Північній Італії водилися величезні гепарди, рисі і тосканські леви. Вже до цього часу відбулося якесь формування дрібніших видів.

Звідки з`явилися кішки

Якщо ми будемо простежувати історію домашньої кішки, то відразу можна сказати, що якогось певного предка у неї немає. Адже цілими тисячоліттями формувався генотип і фенотип тварини. Такий еволюційний шлях можна простежити по кішкам, які живуть в різних куточках світу.



Наприклад, в Африці досі можна зустріти довгоногу рудувато-сіру кішку. У неї гостра мордочка і довге вузьке тіло, окрас з смужками, схожими на хвилі, є дрібний крап і на хвості темні кільця. Це лівійська кішка. Деякі вчені вважають, що вона і є предком нашої сучасної кішки. Підтверджується це і анатомічним схожістю будови скелета, і однаковим об`ємом черепа. У порівнянні з іншими членами родини, вона досить швидко приручала.

А, ось, за зовнішнім виглядом дуже схожа на домашню кішку степова індійська кішка. Хоча вона має інше забарвлення (сірувато-жовту з чорними кільцями) і за розмірами набагато більшими. Хвіст теж трохи довше, ніж у сучасних кішок. Таких тварин можна зустріти і в Ірані, і в Індії, і в Середній Азії. У Південно-Східній Азії можна зустріти бенгальську кішку. Вчені вважають, що саме від цього виду відбуваються орієнтальні породи, наприклад, сіамські. Магот і оцелот - так називають деревних американських кішок. Це найбільш поширений вид диких кішок, яких можна тримати як домашніх тварин в будинку. Тобто, їх не складно приручити, але робити це слід з дуже раннього віку, з народження.

Тепер Ви знаєте, як відбулися кішки і звідки вони з`явилися. Кішки - це наші друзі. У наш час кішок дуже цінують, люблять і поважають. І ніколи не ображайте своїх вихованців. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!