» » » Які бувають кішки?

Які бувають кішки?

Які бувають кішки?

Всі ми знаємо, як виглядає типова домашня кішка. Також багато хто з нас мають уявлення про те, як виглядають, живуть і харчуються деякі види диких кішок. Однак, світ котячих настільки великий, що більшість людей просто нічого не знають про нього. Щоб пролити світло на життя цих створінь, ми розглянемо деякі види диких кішок, а також наведемо приклади порід домашніх кішок і поговоримо про те, які бувають кішки.

Дикі кішки

Всі домашні кішки походять від диких побратимів. Дикі кішки зустрічаються в самих різних регіонах планети. Багато з них адаптувалися до низьких температур, наприклад, рись звичайна, барс, інші ж дуже добре себе почувають в жаркому кліматі, наприклад, африканський тигр, гепард, ягуар.

Дикі кішки вважають за краще полювати на невелику здобич з огляду на те, що самі не володіють великими розмірами, наприклад, манул. Інші ж здатні похвалитися дуже великими розмірами тіла і тому можуть полювати на велику здобич, яка може бути на порядок більше за них самих. До таких відносяться леви.

Всіх диких кішок прийнято ділити на підродини, а саме малі та великі кішки. У свою чергу, дикі кішки походять від стародавніх побратимів, які відрізнялися особливо великими розмірами, дуже довгими кігтями і іклами. Найвідомішим прикладом серед таких кішок є саблезуб.

Часто можна чути про те, що всі кішки відмінно можуть лазити по деревах. Однак, це не зовсім так. Наприклад, тигри не є великими котячими, які добре можуть лазити по деревах, в тому числі і самки. Тоді як димчастий леопард є твариною, прекрасно пристосованим для полювання саме на деревах. Ця кішка полює на свою здобич, ховаючись в листі дерев, і потім зістрибує на неї.

Дикі кішки зазвичай є одинаками. Виняток становлять лісовий кіт, а також леви, які утворюють так звані прайду.

Домашні кішки



Домашні кішки, як і їх дикі побратими, вражають різноманіттям порід. Найбільш поширеними видами домашніх кішок є російська блакитна, сіамська кішка, єгипетська мау, перська кішка, канадський сфінкс, а також сибірська кішка. Як правило, домашні кішки не відрізняються великими розмірами, виняток становлять сибірські кішки.

Розглянемо деякі з найбільш популярних порід домашніх кішок.

Сибірська кішка

Сибірські кішки мають середню або велике, мускулисте тіло, переміщаються на невеликих, але міцних лапах. Шия їх коротка, але розвинена. Хвіст цих кішок має дуже хороший підшерсток, рівномірно опушен.



Шерсть сибірських кішок має грубий покривний волос, сам по собі м`який, часто дуже довгий. Забарвлення шерсті може бути різним, від шоколадного до лілового. Дуже часто в забарвленні сибірських кішок присутній білий колір. Походження цієї породи кішок залишається на даний момент невідомо. Вважається, що першими предками цих кішок є дикі коти, які мешкали в Зауралля.

Російська блакитна

Російська блакитна кішка має витончене тулуб, клиноподібну голову. Ці особливості є для неї характерними і яскраво виділяють на тлі представників інших порід. Як правило, шерсть цієї кішки забарвлена в блакитний колір.

Російська блакитна відрізняється своєю миролюбністю, на відміну від більшої сибірської кішки, яка відрізняється крутою вдачею. У той же час російська блакитна любить свободу, але рідко покидає будинок самостійно. Дуже дружелюбна.

Сіамська кішка

Сіамська кішка відрізняється, перш за все, своїм характерним забарвленням. Ця кішка володіє мініатюрними розмірами, клиноподібної головою, в той же час вона має досить довгі лапи. Батьківщиною цієї кішки є Таїланд. Причому там до сих пір її шанують, а зображення можна зустріти в храмах або навіть в будинках тайців.

Сіамські кішки відрізняються грайливим характером, в той же час вони дуже вперті тварини. Вважається, що сіамські кішки здатні відчувати настрій господарів, а також їх відносять до вкрай ревнивим створінням.

персидська кішка

Перські кішки вважаються одними з найкрасивіших у світі. Їх шерсть часто має досить яскравий окрас, при цьому відрізняється своєю м`якістю і шовковистістю. Походження даних кішок відносять до Америки сімдесятих років.

Відомо, що перські кішки дуже прив`язані до своїх господарів, ці тварини дуже грайливі, але часто зберігають спокій. Можуть спати по 20 годин на день. Як правило, не агресивні, люблять грати з дітьми, але здатні проявити характер.

відвідайте розділ кішки, в ньому ви зможете знайти багато корисної інформації про свого вихованця і про кішок в цілому. Також рекомендуємо до прочитання статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!