» » » Як з'явилося життя на землі?

Як з'явилося життя на землі?

Як з`явилося життя на Землі?

Ні для кого не секрет, що вічне питання про те, коли на Землі зародилося життя, завжди турбував не тільки вчених, але і всіх людей. У даній статті ми спробуємо поверхнево ознайомитися з усіма передбачуваними теоріями виникнення всього живого на нашій планеті. Постараємося розкласти по поличках етапи її розвитку і описати те, якою була історія розвитку життя на Землі

Зародження життя на Землі в науці

З наукової точки зору є кілька версій походження життя. Розглянемо те, як виникло життя на Землі на думку вчених, які вже багато століть б`ються над цим таємничим питанням, висуваючи все нові гіпотези.

  • Теорія говорить, що життя зародилося в шматочку льоду. Досить безглузда ідея, але все можливо. Одні з вчених вважають, що наявний в повітрі вуглекислий газ постачав підтримку тепличних умов, інші вважають, що на землі в ту пору був постійний Зимовий сезон.
  • Наука, яка вивчає виникнення життя на Землі - біологія. Вона дотримується теорії Чарльза Дарвіна. Він і його сучасники вважали, що життя почало образовалаться в водоймі. Даною теорії більшість вчених дотримуються і в даний час. Органічні речовини, що доставляються впадають в нього водами, мали можливість накопичуватися в потрібних кількостях, в замкнутому і досить дрібному водоймі. Далі ці сполуки ще більше зосереджувалися на внутрішніх поверхнях шаруватих мінералів. Вони і могли б бути каталізаторами реакцій.
  • Вода - це джерело життя на Землі для всіх живих істот на Землі - людини, рослинного і тваринного світу. Вона вкрай важливий і дорогий ресурс на нашій планеті. Всі води землі знаходяться в безперервному взаємовідносини з гірськими породами і атмосферою. Вода самоочищається завдяки безперервному ходу, який постачає існування на нашій землі. Давнім і універсальним символом родючості чистоти є вода. Людина складається на 80% з води, тварин на75% і рослини 89- 90% від загальної маси тіла. Вода - незамінний продукт, оскільки це основний будівельний матеріал для людського організму. Вона значно цінніше заліза, газу, вугілля і нафти. Без води б життя на землі ніколи б не змогла зародитися, ні підтримуватися і ніяк взагалі не могла б існувати. Вода - це саме життя.
  • А раптом, життя з`явилася в зонах вулканічної активності? Відразу після формування Земля являла собою вогнедишний куля магми. З газами, що вивільняються з розплавленої магми, на земну поверхню виносилися різноманітні хімічні речовини, потрібні для синтезу органічних молекул - це відбувалося при виверженнях вулканів.

Походження життя на землі в релігії



Розглянемо, як зародилося життя на землі з точки зору релігії. Ще одна гіпотеза про походження життя на землі, знаходить пояснення в різних релігіях. Розглянемо християнську:



Основний догмою створення всього живого в християнстві є фраза «створення з нічого», в якій Творцем виступає Бог в своєму вольовому дії. Господь при цьому представляється і першопричиною буття. Разом з тим Бог не зобов`язаний був створювати світ, для Божественної сутності воно не визначено ніякої «внутрішньої потребою». Це був Його вільний вибір, подарунок людству «від надлишку любові». Шлях і етапи створення світу описані в перших трьох розділах книги Буття.

Основні етапи життя на Землі

Про історію розвитку життя на землі можна говорити нескінченно довго. Ця тема досить обширна і неосяжна, перерахуємо лише основні етапи зародження життя:

  • Життя виникла в морях.
  • Існування найпростіших морських організмів.
  • У морях виникають багатоклітинні живі створіння
  • У морях з`являються численні безхребетні. Серед безхребетних знаходимо предків сучасних молюсків і членистоногих.
  • Зароджуються перші морські хребетні панцирні, сучасні риби. Життя розвивається на виникають ділянках суші. Першими поселенцями є: гриби, бактерії, мохи та невеликі безхребетні тварини, за ними слідують земноводні.
  • Земля покривається потужними лісами папоротей і інших рослин, які зникли до нашого часу. З`являються комахи.
  • Зародження плазунів.
  • Ера рептилій, тварини поширюються також і в морях. Окремі види досягають чималих розмірів.
  • З`являються ссавці і птиці. Поширюються перші квіткові рослини. З`являються перші покритонасінні рослини.
  • Вимирають динозаври та інші великі рептилії.
  • Ссавці поширюються по всій території землі, витісняючи рептилій, кількість яких швидко зменшується.
  • Зароджуються різноманітні види ссавців: м`ясоїдні, рукокрилі і предки теперішніх мавп і людини. Зароджуються травоїдні.
  • Окремі ссавці заселяють моря. Наприклад: кити.
  • Виникає прабатько людини - австралопітек.
  • Пропадають окремі великі ссавці. Людина стає абсолютним власником Землі.

Тепер ви знаєте, як виглядала в давнину Земля. Життя без людей була зовсім іншою. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!