» » » Чи є життя на місяці?

Чи є життя на місяці?

Чи є життя на Місяці?

Вже мільйони років Земля подорожує у Всесвіті в товаристві свого вірного супутника - Місяця. Поряд з Сонцем це перше космічне тіло, яке пильно розглядає людина від початку свого існування. З виникненням телескопа цікавий очей «людини розумної» вздовж і впоперек обнишпорив "сестру" Землі в надії знайти відповідь на болюче питання, чи є життя на Місяці?

Одні ми у Всесвіті

І сьогодні безліч астрономів-любителів розглядають поверхню Місяця, піддаючи сумнівам офіційні висновки, в пошуках доказів того, що Місяць населена. Ентузіазму їм піддають версії і гіпотези, які активно поширюються з 1972 року, коли США висадили своїх астронавтів на поверхню земного супутника. Згідно з чутками, на Місяці американці бачили космічні кораблі неземного походження-а космічний корабель «Рейнджер-2» надіслав близько 200 знімків зворотного боку сателіта з зображенням куполів усередині кратерів і багато іншого.

Крім того, щільність супутника Землі низька, що дає право на існування гіпотези про життя всередині планети. На користь цього можна віднести і той факт, що вона не має магнітного поля і загадковим чином звернена до нас тільки однією стороною.

Чому на Місяці немає життя



Якщо мову вести про рослинність, то знайти її на Місяці дійсно неможливо. Та й не дивно, адже там немає атмосфери, яка б змогла захистити від впливу космічної радіації, ультрафіолету і перепаду температур. Справедливості заради слід зазначити, що Місяць має пелену газів, яку умовно можна назвати атмосферою. Але, вона настільки розріджена, що не робить ніякого впливу на поверхню. У той час, коли сонячна сторона Місяця напружена до 120 С, її тіньова - охолоджена до 160С. На Місяці немає кисню. Подібні умови, плюс до всього космічний вакуум роблять існування, будь-яку відому на сьогодні форми життя науці, на Місяці неможливим.

Якщо ж задатися питанням, населена чи Місяць, то однозначної відповіді отримати не вдасться. Так, згідно з останніми даними, на Місяці є вода, яка знаходиться на полюсах у вигляді льоду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!