» » » Як зробити місяць?

Як зробити місяць?

Як зробити Місяць?

Місяць є найближчим небесним тілом до планети Земля. Так як її можна бачити практично щодня, вона привертає до себе увагу. Цілком природно, що багато дітей хотіли б доторкнутися до Місяця, але зробити це неможливо. Адже, незважаючи на уявну близькість, відстань до неї величезне. Але можна виконати бажання дитини, зробивши саморобку-Місяць з ним разом.

Як зробити Місяць з пластиліну?

Найпростіше буде зробити Місяць з пластиліну. Для цього буде потрібно придбати:

  • набір пластиліну;
  • кілька видів блискіток для прикраси.

Також можна роздрукувати зображення природного супутника Землі в якості прикладу. Отже, в першу чергу необхідно взяти пластилін і розігріти його в руках. місяцьКоли він стане податливим, можна починати ліплення Місяця. З шматка пластиліну необхідно зробити кулю.

Тепер пальцями або спеціальною ложечкою, яка йде в комплекті з пластиліном, робимо наступного Місяці кратери. Розкажіть дитині, що це поглиблення в місячної поверхні, які залишили астероїди, які падали на супутник. Кратери можна робити різних розмірів і глибини.

Як тільки місячна поверхня буде готова, можна прикрасити її блискітками різних кольорів, адже з Землі видно, що супутник світиться білими, блакитними, іноді рожевими квітами. Ось і все, Місяць готова, можна поставити її на чільне місце і милуватися своєю творчістю.

Як зробити Місяць з паперу?



Можна зробити Місяць і з паперу. На це піде кілька днів, але результат того вартий. Щоб зробити супутник Землі, буде потрібно:

  • 3 листа білого паперу;
  • 2 газети;
  • трохи рослинного масла;
  • 1 повітряний шарік-місяць
  • акварельні фарби;
  • клейстер;
  • склянка води;
  • блискітки для прикраси.

Спочатку надійти повітряну кульку довільного розміру і змастіть його рослинним маслом. Тепер ви повинні розірвати білий папір на невеликі квадратікі- те ж саме слід зробити і з газетами. Потім занурюйте в воду білі квадратики і прикріплюйте їх до кульки. Потрібно обліпити весь повітряна куля в 3 шари.

Після цього змащуйте клейстером квадратики з газети і клейте їх до кулі. Потрібно зробити як мінімум 15 шарів з газетних квадратиків. Найкраще розділити цей етап на два дні. Тобто 7 шарів ви зробите сьогодні, а 8 завтра.

Як тільки ви закінчите з цим потрібно буде покрити майбутню Місяць трьома шарами з білих квадратиків. Їх потрібно мазати клейстером і клеїти на кулю. Тепер супутник повинен добре просохнути. На це піде приблизно тиждень. По закінченні цього часу можна прикрасити Місяць акварельними фарбами і прикрасити блискітками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!