» » » Чому ми бачимо місяць?

Чому ми бачимо місяць?

Чому ми бачимо Місяць?

У космічному просторі навколо попутницею нашої планети є Місяць. Це єдиний наш супутник, що обертається по орбіті навколо Землі.

Ось самий елементарний відповідь на питання про те, чому ми бачимо Місяць. Таке велике астрономічне тіло, так близько розташоване від нашої планети, не може бути не поміченим людським оком. До речі, це поки єдине позаземне простір, яке було відвідано представниками людського розуму. Але це занадто просте пояснення феномена видимості найближчої і великого супутника нашої планети.

Щомісяця вона здійснює свою подорож навколо Землі. Примітно, що освящаемая сторона Місяць, на яку потрапляють сонячні промені, видно людському оку, а ось друга сторона Місяця, на якій такі промені не потрапляють не видно нам. Ось вам відповідь і ще на один дуже поширений питання про те, чому бачимо одну сторону Місяця, а інша недоступна погляду людини. Саме відображенню сонячного світла від поверхні Місяця ми і зобов`язані тому, що бачимо це світило. Якби Сонце на неї не світило, ми б навряд чи б її взагалі бачили на небосхилі.



А ось відповідь на питання про те, чому Місяць видно вдень, теж досить простий. Видно вона через Сонця, чиї промені її поверхню відображають. Причому, робить вона це дуже добре, і вдень не засвічується їм самим. Найбільше вона видна вдень, коли знаходиться з Сонцем по різних сторонах горизонту. При максимальному наближенні до головній зірці нашої системи її не видно в світлий час доби.

До речі, від того, яке положення займає Місяць на своїй орбіті відносно Землі, буде залежати і те, яка частина освітленій половини цієї планети буде нам видно.

Візуально нам здається, що в міру свого просування по орбіті, Місяць змінює свою форму. Різні форми цієї планети, помітні для людського ока прийнято називати фазами. Повний цикл таких фаз уміщається в 29 з половиною доби і завжди починається знову.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!