» » » Де встає сонце?

Де встає сонце?

Де встає Сонце?

Сонце. Небесний об`єкт, який видно неозброєним оком з нашої маленької зеленої планети. Наш світ перебуває в повній залежності від того тепла і світла, які дає нам Сонце. Сьогодні трохи поговоримо про те, де з`являється Сонце на початку нового дня. 

Трохи про Сонце

Де встає Сонце? Сонце встає на сході. Сідає на заході. За день Земля обертається навколо своєї осі. Тому створюється ілюзія того, що сонце рухається. Насправді, все навпаки. Рухається наша Земля по овальної траєкторії навколо Сонця. Зміна дня і ночі відбувається через рух Землі навколо своєї осі, а зміни пір року відбуваються за рахунок руху Землі по своїй орбіті навколо Сонця. Коли настає ніч - це значить, що Земля відвернулася від Сонця. Однак не вся Земля занурюється в темряву, а тільки лише її половина. Тому на Землі день і ніч можуть бути одночасно, але на різних ділянках планети. Якщо ви допитливі і вас зацікавило, чому рухається Земля, рекомендуємо ознайомитися з матеріалом "Чому обертається Земля?".



Насправді, Сонце світить білим світлом. Однак сонячні промені заломлюються в верхніх шарах атмосфери Землі, і в результаті ми отримуємо трохи жовтувате світіння. Температура на поверхні Сонця досягає 6000 градусів за Кельвіном. Сонце - це центральна зірка нашої сонячної системи. Її маса становить майже 100% від всієї маси нашої сонячної системи, включаючи всі планети і їх супутники, метеорити, комети, зоряний пил і так далі. Все це крутиться навколо Сонця по своїх траєкторіях. На всіх об`єктах сонячної системи можна спостерігати, як встає Сонце. Енергія, яка утворюється на Сонце, з`являється в результаті синтезу гелію і водню. Наша галактика налічує понад 100 мільярдів зірок. Ми живемо в галактиці Чумацький Шлях. Наше Сонце яскравіше багатьох інших сонць нашої галактики. Воно відноситься до розряду жовтих карликів, коли більшість інших зірок - це червоні карлики.

Сонце знаходиться на величезній відстані від Землі. Це відстань налічує 149,6 мільйона кілометрів. Наша сонячна система не в центрі Чумацького Шляху. До центральної частини Чумацького Шляху від нашого Сонця потрібно подолати 26000 світлових років. Один світловий рік дорівнює більш ніж 9 мільярдів кілометрів. Варто тільки спробувати уявити всі ці масштаби, як ми відмовимося від цієї дурної затії. Абсолютно неймовірні розміри Всесвіту, яка існує вже багато мільярдів років, вражає уяву. Людство - це скороминуще явище в житті Всесвіту, яке навряд чи буде особливо відмічено. Людське життя дорівнює менше сотої частки секунди в порівнянні з віком Всесвіту. Найшвидша швидкість передачі інформації, яка відома нашій науці, - це швидкість світла. Виходячи з різних формул і закономірностей, вчені змогли визначити приблизні розміри і вік Всесвіту. Це дуже маленький крок до розуміння нашого світу, проте, він вже зроблений.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!