» » » Скільки планет у сонячній системі?

Скільки планет у сонячній системі?

Скільки планет у Сонячній системі?

Сьогодні, дорогий читачу, ми поговоримо про важливі знаннях. Скажімо, проте, що навряд чи вони можуть стати в нагоді нам у повсякденному житті або в побуті. Йтиметься про сонячну систему, де знаходиться наша планета. Ми відповімо на головне питання статті про те, скільки планет в сонячній системі. Отже:

Сонячна система і її планети



Будь-яка сонячна система на всьому просторі Всесвіту влаштована за одним принципом. У кожної з них є центральна зірка. Наша зірка називається сонце. Навколо центральної зірки обертається якийсь кількість об`єктів, які, як правило, виступають у вигляді планет. Сонячна система може включати в себе саме різне кількість небесних об`єктів. Наша планета для Сонця - це все одно, що Місяць для Землі. Однак, характер взаємодії центральної зірки з її об`єктами зовсім інший.



Наша сонячна система включає в себе набір з восьми планет. Ось, скільки планет в сонячній системі. Давайте трохи поговоримо про кожну з них.

  • Перша планета, яка найближче знаходиться до Сонця - це планета Меркурій. Крім свого близького розташування до нашого світила, Меркурій відомий і тим, що ця найменша планета в земній групі нашої сонячної системи. Ця невелика планета має дуже тонкою корою і великим залізним ядром.
  • Друга планета від Сонця - це Венера. Планета трохи менше нашої Землі. Температура поверхні становить 400 градусів за Цельсієм, що робить неможливим розвиток життя в атмосфері Венери. Мала кількість води і насиченість парниковими газами атмосфери Венери роблять планету зовсім непридатною для освоєння.
  • Планета Земля - наш рідний дім. Земля є самою щільною планетою у внутрішній групі сонячної системи. Особливістю планети, безсумнівно, можна назвати гідросферу, яка і подарувала життя всьому живому. Радикальна відмінність атмосферних умов планети Земля виділяє її у всій Сонячній системі. Земля має найсприятливішими умовами для існування і розвитку життя.
  • Марс - це четверта планета від Сонця. Вона завершує ряд внутрішніх планет і допомагає відповісти на питання про те, скільки планет в сонячній системі внутрішнього плану. Червоний колір небесного тіла викликаний наявністю великої кількості оксиду заліза в грунті планети. Марс відомий своїм найбільшим вулканом Олімп, який досягає у висоту більше 20 кілометрів. Цей гігант вище всіх вулканів на планеті Земля. Марс володіє двома супутниками Фобос і Деймос, які, згідно з останніми даними, є захопленими астероїдами.
  • Юпітер - це планета-гігант, яка є представником зовнішнього кола нашої сонячної системи. Планета має в своєму складі головним чином водень і гелій. Юпітер супроводжують 65 супутників. Деякі з них дуже схожі на Землю за багатьма характеристиками. Ганімед - найбільший супутник сонячної системи. Він більше Меркурія.
  • Наступний газовий гігант - це Сатурн. Цю планету можна дізнатися по унікальній системі астероїдних кілець, які обертаються навколо орбіти планети. Цікавий факт полягає в тому, що Сатурн - це найменш щільна планета сонячної системи. Її щільність близька до щільності води на Землі. Згідно з останніми даними Сатурн має 62 супутника. Самий примітний з них - це Титан, який має істотну атмосферу і представляє особливий інтерес для майбутнього людства.
  • Уран - це найлегша планета зовнішньої групи нашої сонячної системи. Незаперечною особливістю цього небесного об`єкта є кут обертання його осі. Якщо ми можемо порівняти всі інші планети з дзигою, то Уран - це, скоріше, куля, що котиться по орбіті навколо сонця. Володіючи досить холодним ядром, Уран випромінює мінімальна кількість тепла в космос.
  • Ну і остання планета, яка знаходиться в найхолоднішому куточку нашої сонячної системи, називається Нептун. Планета відома своїм супутником Тритон, який обертається в зворотну сторону від напрямку обертання самого Нептуна.

Разом: 8 планет - ось, скільки планет в сонячній системі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!