» » » Як називаються планети?

Як називаються планети?

Як називаються планети?

Стародавня Греція та Рим справили величезний вплив на становлення астрології. Саме в ті часи були дані назви багатьом великим небесним тілам, в тому числі і деяким планетам. Для того, щоб зрозуміти, як називаються планети сонячної системи, необхідно звернутися до давньоримській міфології. На честь найголовніших богів давньоримського пантеону і були названі планети.

планети септенера

Меркурій - планета, яка розташована найближче до сонця. Це найшвидша планета з усіх. Саме тому стародавні римляни назвали її на честь бога торгівлі, зберігача купців і злодіїв - Меркурія, який, за переказами, міг дуже швидко пересуватися за рахунок крилатих сандалій.

Найяскравіша планета - Венера - була названа в честь богині любові і краси. Цікаво, що це єдина планета, яка носить жіноче ім`я.

Марс - планета червоного кольору, яка знаходиться на четвертому місці від сонця. Саме через свого кольору планета отримала ім`я Марса - бога війни і руйнування.

Юпітер - найбільша планета Сонячної системи. Свою назву вона отримала на честь головного бога в Стародавньому Римі - Юпітера, імовірно, через своїх розмірів.

Сатурн - ще одна планета-гігант на небосхилі. Назва їй дали на честь давньоримського бога землеробства.

Земля - єдина планета, яка не носить назви божества. Назва визначено лише тим, що тільки на цій планеті є життя.

далекі планети



Решта великі планети були виявлені лише після винаходу телескопа. Астрологи вирішили не йти від традиції, також назвавши планети іменами давньоримських богів.

Одна з далеких планет сонячної системи називається Уран. Вона єдина, яка носить назва не римського, а грецького божества Урана - бога неба. Назва їй дали через характерний небесного кольору планети.

Нептун знаходиться на восьмому місці від сонця. Планета Нептун була названа в честь бога моря і води через свого яскраво-синього кольору.

Як називаються малі планети

Крім 8 великих, в сонячній системі є багато карликових планет. Найчастіше вони є супутниками планет-гігантів або ж великими астероїдами. Найвідоміша карликова планета - Плутон. До 2006 року Плутон був повноправною планетою, поки не було відкрито безліч інших карликових планет в тій же області. Внаслідок цього статус Плутона був знижений. Назва для планети придумала 11-річна дівчинка на честь бога підземного світу, що дуже підходить для темної і холодної планети.

Малих планет в Сонячній системі існує дуже багато. Для зручності опису їх об`єднують в групи. Ось деякі з них:

  • Вулканоїди - малі планети, що знаходяться в орбіті Меркурія;
  • Атон - планети, у яких піввісь орбіти набагато менше астрономічної одиниці;
  • Троянці - малі планети, згруповані біля Марса;
  • Дамоклоіди - планети, які мають опуклі орбіти і знаходяться далі Урана по розташуванню від сонця.

Сьогодні вважають, що ще не все планети сонячної системи відкриті людиною. Однак навіть ті об`єкти, що відкриті зараз, до кінця не вивчені. А як називаються багато інших малі планети, ви можете знайти в будь-якому астрологічному атласі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!