» » » Яка планета найбільша?

Яка планета найбільша?

Яка планета найбільша?

Одним з улюблених занять людини є зіставляти величини. Ця пристрасть виявляється з дитинства. І, якщо дитина підняла голову до неба, то слід очікувати питання: яка планета найбільша, або щось в цьому роді. Можливо, не всі дорослі зможуть впоратися з подібним питанням.

Найбільша планета Сонячної системи - Юпітер. Газовий гігант за складом схожий на Сонце, хоча і знаходиться від нього на відстані 778 млн. Км. Поверхня вкрита океаном розрідженого, киплячого під високим тиском водню. Подовження по екватору, у Юпітера, відбувається за рахунок великої швидкості обертання. Через це, доба триває менше 10 годин. Маса планети більше земного в 318 разів і становить понад 72% всієї планетарної маси Сонячної системи. Здійснює повний виток навколо Сонця майже за 12 земних років.

TrES-4 - найбільша планета з усіх, відомих науці, планет у Всесвіті. Відкрита вченими в 2006 році в сузір`ї Геркулес. Відстань від Сонця до зірки, навколо якої обертається ця планета, так само 1400 світлових років. Являє собою складається з водню куля, більший Землі в 20 разів. Її діаметр більше від діаметра Юпітера в 1,7 рази. Температура на поверхні планети 12600С. Найбільша загадка, яким чином на цій планеті зберігається настільки низька щільність, що вона не має твердої поверхні, і в неї можна тільки зануритися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!