» » » Що таке марс?

Що таке марс?

Що таке Марс?

У Сонячній системі налічується дев`ять (якщо вважати карликову планету Плутон) різноманітних за своїми особливостями планет. Одна з них - Марс. Що таке Марс, в чому астрономічні особливості цієї планети?

Марс - планета Сонячної системи, яка займає четверте місце від Сонця. Названа так на честь давньоримського бога Війни - Марса, який в грецькій міфології відповідає Аресові.

Основні характеристики планети

Марс є сьомою за величиною планетою і за розмірами поступається Землі майже в 10 раз. Поверхня Марса має червонуватий відтінок: такий колір їй додає оксид заліза. Марс має досить розрідженою атмосферою і різноманітним рельєфом. Так, на цій планеті можна виявити кратери, вулкани, долини та навіть пустелі. Разом з цим зустрічаються і льодовики, схожі на земні.

Марс має 2 маленьких супутника - Фобос і Деймос.

День на планеті тривають трохи більше 24 годин, а час, за яке Марс робить повний оборот навколо Сонця, становить 687 земних діб.

Що ж до придатності умов для життя, то швидше за все, сучасній людині вона не доступна, зважаючи на сильну концентрації вуглекислого газу на планеті, що ускладнює звичне нам кисневе дихання. Про це докладно можна прочитати в статті Чи є життя на Марсі.

Варто відзначити, що астрономія до теперішнього часу накопичила вже достатня кількість знань про стан цієї планети і продовжує поповнювати цю скарбничку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!