» » » Скільки летіти до марса?

Скільки летіти до марса?

Скільки летіти до Марса?

Марс - одна з найбільших планет Всесвіту, багато людей мріють там побувати. А скільки летіти до Марса? І чи можливо це взагалі? Давайте розберемося.

Політ на Марс

Найоптимальніший час для польоту на Марс - це період Великого протистояння: в цей час планети найближче розташовані один до одного. Однак, спостерігається Велике протистояння один раз в 12-15 років, при цьому відстань між Землею і Марсом складає близько 57 млн. Км.

Вченими були виділені дві швидкості (7,9 км / с і 11,2 км / c), які дозволяють сучасній ракетно-космічній техніці виходити у відкритий космос. Якщо ми розділимо відстань між планетами під час Великого протистояння на приріст двох швидкостей, тобто на 3,3 км / c (11,2 км / c - 7,9 км / с), то отримаємо близько 220 днів, за умови, що ракета буде летіти по прямій. Але так як космічне судно летить по дузі, то виходить, що часу витрачається більше.

Вчені підрахували: для польоту на Марс і назад в найсприятливіший час може піти близько 500 днів, при цьому на зворотний шлях буде витрачено більше часу, так як планети (Земля і Марс) вже почнуть віддалятися один від одного. Відповідно, і відстань між ними збільшиться.

Якщо ви хочете дізнатися про те, хто живе на Марсі, читайте статтю Чи є життя на Марсі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!