» » » Чи є життя на марсі?

Чи є життя на марсі?

Чи є життя на Марсі?

Світ так різноманітний, що часом ми не усвідомлюємо того, що навколо нас можуть бути інші світи, інші планети. І вони дійсно існують, так говорять вчені. Однією з найяскравіших таких планет є Марс, навколо якого досі ходять різні чутки. Одним з таких чуток є питання про те: чи є життя на Марсі? І сьогодні, ми спробуємо в цьому розібратися.

Марс або Червона планета

Серед усіх планет вчені виділяють саме Марс, через те, що ця планета дуже схожа на Землю, але відрізняється розмірами та температурою. Марс менше Землі в кілька разів і там, значно холодніше. Є каньйони, величезні вулкани і безкраї пустелі. Марс по-іншому називають Червоною планетою. Навколо неї літають дві невеликі місяця. Поверхня Марса, як і Землі, змінилася під впливом різних погодних умов. Що привело до тріщин, утворення кратерів і багато чому іншому. Вважається, що такі зміни відбулися близько 3,8 млрд. Років тому, коли атакували метеорити. Є ще гіпотеза про те, що до виникнення метеоритів там було життя. Близько 12-13 тисяч років тому.

Марс з точки зору вчених



Вага людини на Марсі значно легше, так як сила тяжіння слабкіше земного. Чи є на Марсі повітря, подібний до того, що є на Землі? Чи є життя на Марсі? Вчені стверджують, що Червона планета містить тонкий шар розрідженій атмосфери, яка складається з вуглекислого газу з невеликим вмістом кисню і води. А це означає, що атмосфера не згубна для людини, але і дихати без спеціального пристрою невозможно.Не тільки атмосфера робить схожими ці дві планети, а й пори року. Передбачається, що пори року Марса схожі із земними порами року. У зимові періоди спостерігаються крижані шапки, які утворюються в північному, а також в південній півкулях. Влітку, навпаки, виникають теплі вітру, в результаті яких, піднімаються сильні вихори по всій планеті.

Марсіани - правда чи вигадка?

Завдяки вченим, ми вже з`ясували, що Марс схожий на Землю. Але ось чи є життя на Марсі? Деякі письменники описували в своїх книгах деяких марсіан, по-нашому інопланетян, які жили, і ймовірно живуть на Марсі (цей факт поки не доведений науково). Вони вважали, що марсіани добували воду завдяки транспортуванні її з полярних областей. Так це чи ні, ми до сих пір не знаем.Учение констатують той факт, що прості рослинні або тваринні організми Землі могли б витримувати коливання температури на Марсі, не дивлячись на те, що температура на Червоній планеті більшу частину часу нижче нуля. Хоч клімат там і більш суворий, ніж на Алясці або Антарктиді, все ж життя на Марсі можливе.

космічні дослідження



Чи є життя на Марсі? Це питання рік за роком хвилював розуми вчених. Проводилось не одне дослідження на цю тему. І ось, в 1906р. Гіпотеза про існування будь-яких форм життя втратила свою правдоподібність. Американський космічний зонд «Марікер 4» зробив перші знімки, на яких був доведений неживий світ, оточений кратерами. Пізніше США запустили два своїх космічних корабля під назвою «Вікінг». Він сфотографував планету в усіх деталях, в ході чого не було виявлено жодних ознак рослин або тварин. В результаті хімічних експериментів не знайшлося навіть видів молекул, які мали б відношення до життя. Однак, в 1966р. В Антарктиді впав метеорит, в дослідженнях якого були виявлені ознаки існування життя. Вважалося, що цей метеорит марсіанського походження. В ході його вивчення були виявлені сліди мікроорганізмів, а також інші ознаки існування органічного життя на Червоній планеті.

висновки

Якщо спиратися на різні факти і докази, то можна з повною впевненістю сказати, що життя на Марсі була. Крім відкриття атмосфери на цій планеті, є ще й інші гіпотези існування життя на Марсі. Це наскальні малюнки, в яких стародавні люди описували оповіді про богів, що спустилися з небес. Є така версія, нібито марсіани навчили людей наукам, привезли на Землю кілька видів рослин і тварин. Можливість існування життя на Марсі також доводить виявлення води. Вчені вважають, що вода була в рідкому стані. Вулкани розтопили лід і вода витекла. Зникнення води відбувалося в результаті випарів. Про це свідчать знайдені сполуки сульфатов.Все це говорить про те, що життя на Марсі є. Думаю, крім наукових доказів, існують і інші, такі, як існування позаземних цивілізацій.

Існує багато фактів польотів інопланетян на нашу Землю, як зараз, так і в інші епохи. Можливо, це і є чи були марсіани, яким вдалося врятуватися, за часів краху Марса. І зараз вони, можливо, живуть на тій же планеті, тільки в інших умовах. А якщо так, то заперечувати життя на Марсі буде неможливо. Поки ж це не доведено науково, нам залишається тільки чекати нових фото і досліджень. І можливо, одного разу, Марс відкриє свою таємницю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!