» » » Як обертається земля?

Як обертається земля?

Як обертається Земля?

Наш Всесвіт існує близько 13 мільярдів років. Перші хімічні елементи, які утворилися в ній, назвали воднем і гелієм. Пізніше поява ядерних реакцій призвело до утворення нових елементів. Існуючі зірки вибухали і розсіювали в космічному просторі хмари пилу і газів, що 5 мільярдів років тому призвело до ущільнення одного хмари. Ця хмара ущільнювалося, ставало більше, поки не розгорілося і не утворило зірку, яку зараз ми називаємо Сонцем.

сонячна система

Сонце - зірка, яка відіграє центральну роль в Сонячній системі. Ця зірка також є найбільшим і масивним об`єктом в Сонячній системі, який містить понад 95% маси всієї Сонячної системи. Решта ж вага Сонячної системи припадає на інші об`єкти, які обертаються навколо Сонця: Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, Земля, Венера, Марс, Місяць, Меркурій. Через свою величезної маси Сонце володіє найпотужнішим гравітаційним полем, яке здатне утримувати разом все тіла Сонячної системи і керувати рухом планет навколо Сонця по своїй орбіті.

Формування планет почалося близько 4,6 мільярдів років тому. Формувалися вони з речовини, яке знаходилося найближче до Сонця. Планети поділяють на кам`янисті і газові. До кам`янистих планет відносять Меркурій, Венера, Земля і Марс. До газових же планет відносять Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун. А Плутон - планета, яка перебувала найдалі від Сонця, абсолютно незвичайна, так як це тверда крижана планета з кам`яним ядром усередині.

Наша Земля

Планета Земля - дуже незвичайна планета, яка утворилася з дископодібного хмари, пилу і газів, зоряної речовини, що залишився після народження нашого Сонця. Планета Земля - це одна з дев`яти планет, які знаходяться в Сонячній системі. Як обертається Земля? Це дуже цікавий процес, так як Земля обертається не тільки навколо своєї осі, але і навколо Сонця, завдяки чому ми можемо спостерігати денні, річні і сезонні зміни температури на нашій планеті. Тут же виникає друге питання: з якою швидкістю обертається Земля?



Нам, мається на увазі спостерігачам, здається, що Сонце і зірки самі рухаються по небу в залежності від земного години. Начебто, здається, якщо день, то Сонце стоїть на самому центрі неба, по-іншому це називається найгарячішим часом полуденного Сонця - пригрів. А якщо вечір, то воно спускається до горизонту. Майже така ж ситуація виникає і з зірками. А насправді, виявляється, що це стрімко обертається Земля, здійснюючи за добу один повний оборот навколо себе. Таким чином, в тій частині нашої планети, яка повернена до Сонця, настає день, а в тій, яка закрита від Сонця, - ніч. Так і виходить, що ранок, день, вечір і ніч тривають у землян 24 години. Протягом цього часу Земля робить повний оборот навколо своєї осі, а потім все повторюється заново.

Але, як ми пам`ятаємо, Земля також обертається і навколо Сонця. Але як, цікаво, вона це робить? Як обертається Земля навколо Сонця? Цей процес досить довгий, якщо вимірювати його в земному часі, так як один повний оборот навколо Сонця Земля робить за 365,25 доби, що, в свою чергу, становить один повний земний рік. Залежно від положення Землі відносно Сонця ми можемо спостерігати 4 сезони на нашій планеті: весну, літо, осінь і зиму.

Якщо Земля зупиниться



Одним з найактуальніших і в той же час складних питань є цей: коли Земля перестане обертатися? Але крім того, що це питання дуже складний, він ще і не має відповіді. Вченим важко передбачити, коли подібне може статися.

А якщо гіпотетично уявити, що наша Земля зупиниться, що буде тоді? Спробуємо уявити.

Якщо Земля різко перестане крутитися навколо своєї осі, то станеться безліч катастроф. Справа в тому, що під шаром земної кори знаходиться великий шар магми, який, в свою чергу, при зупинці Землі відразу не прекратітт свій рух. Шар магми ще продовжить рух протягом деякого часу, а це викличе пошкодження земної кори, потужний тиск на неї, що спричинить за собою землетрусу і виверження вулканів. До того ж, в атмосфері виникне величезної сили вітер, який буде знищувати все на своєму шляху.

У разі повільної зупинки руху Землі навколо своєї осі відбудеться перерозподіл суші і Світового океану. Материки буде прагнути до екватора, і утворюються два океани - північний і південний.

Якщо Земля зупинить свій рух навколо Сонця, що також важко уявити, то вона зійде з орбіти і кинеться до Сонця. Сонячний вітер знищить атмосферу планети і висушить всю воду Землі, потім наша планета відправиться в сторону планет-гігантів, які, можливо, просто "розірвуть" її на шматочки. Взагалі, зійшовши з орбіти, Земля призведе до сум`ятті у всій Сонячній системі, і інші планети також зійдуть зі своїх орбіт.

Однак лякатися не треба. Такі сценарії малоймовірні або навіть зовсім неможливі, найближчим часом вже точно, тому дана інформація представлена виключно в гіпотетичному контексті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!